'Sarayı hemen boşalt Yalova'dan abim gelecek'

'Sarayı hemen boşalt Yalova'dan abim gelecek'

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili startı memleketi Yalova’dan verdi. Konuşmasında kendisine gösterilen yoğun ilgiden bahseden İnce, kendisine atılan mesajlara ve çağrılara yetişemediğini söyledi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları:

11 yaşındaydaydım, teyzem sordu "Büyüyünce ne olacaksın?" ben de dedim ki, "Vekil olacağım". Bakın akşam eşim sordu "Nasıl hissediyorsun kendini?" dedi, "Korkuyor musun?" dedi, "Hayır" dedim, "İnanıyor musun?" dedi, "Evet" dedim. "Peki kendini nasıl tanımlarsın?" dedi, ben de "80 milyonun sorumluluk yükü omuzlarımda. Öyle hissediyorum." dedim.

Genç bir kadın avukat beni bugün ağlattı. "Tam her şey bitti derken tam ümidimi yitirdim, bunlar bu memlekete sattı yedi, tam bunlardan kurtulamayız derken yeniden gönlüme bir ışık doğdu. Ve talimatınız üzerine cüppemi arabama bırakıyorum. Yeniden yollara düşeceğim" dedi. İşte tam da öyleyiz umutlarınızı yeniden tazeleyin.

"BÖYLE YARIŞ OLUR MU?"

Tuncelili gariban bir tapu müdürü Taner amca. Kılıçdaroğlu'nun babası. Dün gariban babanın oğlu görevini yaptı. Şimdi görev sırası kamyoncu Şerif'in oğlu olarak bende. Bir de sizde.

24 Haziran'da sandığa gideceğiz. Bir partinin 20'den fazla vekili varsa grup kuruyorsa onları aday gösteriyor. Eğer yoksa imza toplayacak neden zorlaştırmak için. Kendisi devletin uçağına binecek her şeyi olacak Sayın Akşener'e imza vermek isteyenlere FETÖ'cü diyecek. SP partisini karalayacak. Böyle yarış olur mu?

Buradan ilan ediyorum CHP üyelerine onlara talimat veriyorum. Akşener'e, Perinçek'e kim aday olmak istiyorsa gidin imza atın demokrasi budur. Ben HDP'li değilim ben SP'li değilim Ben İYİ Partili de değilim ben sapına kadar CHP'Li yim.

"AKŞENER'İN İMZASI İLE UĞRAŞMA"

HDP'liler de bu memeleketin evladı, AKP'liler de bu memlektin evladı. Akşener'in imzası ile uğraşma. Perinçek'le uğraşma. Muharrem İnce'ye iftira atma. Gel erkekçe yarışalım.

Bakın demokrasi kendin için bir şey istemek değildir, millet için bir şey istemektir. Bakın ben dokunulmazlık konusunda "hayır" oyu verdim. Yine olsun yine yaparım. Ben bunu Kürtler için yapmadım, inandığım için yaptım. Bakın ilan ediyorum buradan aleviler benim dönemimde haksızlığa uğramayacaksınız neden aleviler şehit oluyor vergi veriyor biz sünnülerin camisini imamını devlet ödüyor ama onlarınki ödenmiyor.

"BÜTÜN TÜRKİYE'YE UMUT IŞIĞI YANDI"

Dolmabahçe'deki imam "Ben görmedim yalan söylüyorlar" dediğinde o imamı savunmak bizim görevimizdir. Bu ülkede kardeşliği kurmak istiyorsak bakın ne yapmalıyız. Kendin için istediğini başkası için de isteyeceksin. Testere gibi olacak bir sana bir bana. 

Ben dünden bu yana Tunceli'de Eskşişehir'de sadece buralarda bir umut uşığı yanmadı bütün Türkiye'de yandı. Önce içerde birlik. Sünni ile aleviyi birlik yapacağım. Aynen Çanakkale'de olduğu gibi.

"BAHÇELİ, ŞEHİTLERE KELLE DİYEN ADAMA PARTİNİ EMANET EDİYORSUN"

Dün yine beni üzen bir şey oldu, sayın Bahçeli "Bu muharrem İnce MHP'ye husumet besliyor" diyor. Bakın ona cevabı Yalovalı ülkücüler verir. Onlar destek oldular bize. Benim ülkücülere, MHP'ye hiç bir husumetim yoktur. Tam tersine Yalova'da oy verdiler. Görüşmeleri de ben yaptım ben. Sayın Bahçeli şehitlere kelle diyen adama partini emanet ediyorsun. İtirazım sanadır sana.

Atatürk 19 Ağustos'da Yalova'ya geldi. 1938'e kadar Yalova'da konaklamıştır. TDK'yı burada kurmuştur. Demokrasiye geçişin temelleri burada atılmıştır. İngiliz kralını burada ağırlamıştır. Tarih 100 yıl sonra tekerrür ediyor, yine burası cumhuriyetin yazlık başkenti olacak.

"PARTİNİN CUMHURBAŞKANI OLMAZ, HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLUR"

Dün hayatımda ilk kez rozetimi çıkardım Genel Başkan'a tesli ettim. O rozeti neden çıkardım biliyor musunuz? Sadece CHP'nin değil bütün ülkenin Cumhurbaşkanı olabilmek için. Tek olan şey kıymetlidir. Bayrak tektir, herkesindir. Vatan tektir. Atatürk tektir. Cumhurbaşkanı da tektir. Partinin Cumhurbaşkanı olmaz, herkesin Cumhurbaşkanı olur.

"BEN ATATÜRK GİBİ ÇANKAYA'DA OTURACAĞIM"

Beni seçtiğinizde en kısa zamanda parlementer sisteme döneceğiz. Asla sarayda oturmayacağım. Aslında emlakçı arıyordum satacaktım ama bana kızdılar, orayı bu ülkenin en yüksek puanı almış öğrencilerine üniversite yapacağım. Ben de Atatürk gibi Çankaya'da oturucağım.

"HUZUR GELECEK MEMLEKETE"

Kadına bütün hakları CHP verdi. Koalisyon kültürü beraber yaşama iradesidir. Bu ülkede uzlaşmanın ilk temellerini CHP attı. Huzur gelecek memlekete huzur. 

Erdoğan "Tek dertleri beni indirmek", kardeşim bizim derdimiz memleket. Kardeşim bizim derdimiz sen inince neyin ineceği. Seni indirince euro iner, dolar iner, gübre fiyatları iner, ee kardeşim indirelim seni ne olacak?

Herkesle kavga etmişsin. Bak Türkiye kendini bir yenilesin. Ben gideyim Putin'in karşısına. E İnce sen yapabilir misin? Bak anlatayım ben vekil olduğumda o daha ortada yoktu. Ben ondan 5 ay daha kıdemliyim. Hatta 1 gün vekillik yapmadan Başbakan oldu. Ben 16 sene vekillik yaptım. Sonra benim diplomam var daha ne olsun?

"SARAYI BOŞALT YALOVA'DAN ABİM GELECEK"

Sarayı diyorum bu ülkenin en akıllı çocuklarına neden vereceğim? Ey aziz milletim bu ülkeyi akıllı çocuklar yetiştirir. Şimdi sizin çocuklarınıza iş bulmak için yetki istiyorum. Bu zeki çocukların neyine güveniyorum biliyor musunuz? Mizahlarına güveniyorum. Sosyal medyada şöyle yazmış: Saray'ı hemen boşalt Yalova'dan abim gelecek. Böyle giderse 50 günde 'ince' hastalığa düşecek bunlar.

Benim derdim sizsiniz siz. Size iki sözüm olsun. Bir terör: Nereden gelirse gelsin kararlı emin adımlarla mücadele edeceğiz. İki yolsuzlukklarla mücadele: Pazartesi günü mal varlığımı göndereceğim. Neyim var neyim yok onları görün. Bir iki artışım var, bak onlar rahmetli babamdan kaldı yanlış anlamayın.

"BANA BÜYÜK ADAMLAR LAZIM DEĞİL, BANA BÜYÜK DAVAYA İNANMIŞ İNSANLAR LAZIM"

Peki "İnce seni 5 kere vekil seçtik. Yalova'ya hizmet edemedin, Yalova'ya ne yapacaksın?" Tıp fakültemiz olacak. Bursaya gitmekten bıktınız.

Hep birlikte büyük bir değişime hazır mısınız? Bana büyük adamlar lazım değil, bana büyük davaya inanmış insalar lazım. Cumhuriyet tarihinde Yalova'da hiçbir isyasetçi bu kadar büyük kalabalığa hitap etmedi. Şimdi hazır mıyız?  Bir çivi bir dalı kurtatır. Bir dal bir atı kurtatır, bir at bir yiğidi kurtatır. Bir yiğit memelketi kurtarır. Başınızı hiç öne eğdirmedim, haram lokma yemedim.