'Sarraf'ın hükümetten destek istediğine dair bilgiler mahkeme belgelerinde'

'Sarraf'ın hükümetten destek istediğine dair bilgiler mahkeme belgelerinde'

Bloomberg News, 27 Kasım'da New York'ta mahkeme önüne çıkacak Rıza Sarraf'ın geçmişte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemeye çalışmış olabileceğine dair bilgilerin mahkeme belgelerinde geçtiğini ileri sürdü.

Belgelerde Erdoğan'a yönelik herhangi bir suçlama getirilmediği, iş adamının Cumhurbaşkanının adını başkalarını etkilemek için kullanmış olabileceği kaydedildi.

ABD'li savcıların bu yönde bilgiler içeren ellerindeki sesli ve yazılı kayıtları mahkeme heyetine teslim ettikleri belirtiliyor. Rıza Sarraf iki İran vatandaşıyla birlikte ABD'yi dolandırmak, bankacılıkta sahtekârlık yapmak ve kara para aklamak ile suçlanıyor.
İş adamının ABD'nin yaptırımlarını yasadışı yollarla aşmak için İran devleti ve bazı şirketleri adına milyonlarca dolarlık finansal işlem yaptığı, Mart 2017'de New York'ta gözaltına alınan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın da Sarraf'ın suç ortağı olduğu iddia ediliyor.

HABER SONRASI TL DEĞER KAYBETTİ

Reuters haber ajansı da, Bloomberg News'un haberi sonrası Türk Lirası'nın Amerikan Doları'na karşı değer kaybettiğine dikkat çekti. Dolar/TL kuru bugün 3,8662 seviyesini görmüş, Türk Lirası Amerikan Doları karşısında Ocak ayından bu yana en düşük düzeye gerilemişti.