'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen TTB üyelerine hapis cezası

'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen TTB üyelerine hapis cezası

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklamaları nedeniyle üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan ayrı ayrı ikişer kez 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Türk Tabipleri Birliği TTB 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi 11 üyesinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı sırasında 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' şeklinde yaptıkları açıklamalar sonrası haklarında açılan davada karar çıktı. Mahkeme 10 sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Sanık Hande Arpat ise toplam 3 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Kararın açıklanması sonrası Türk Tabipleri Birliği'nin Twitter adresi üzerinden ilk açıklama geldi. Açıklamada, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dedikleri için haklarında dava açılan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin yargılandıkları davadan ceza çıktı. Bir kez daha söylüyoruz savaşa karşı olmak hekimlik mesleğinin evrensel ilkelerinin gereğidir #BarışYargılanamaz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman: "TTB, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu söylemekten hiçbir zaman vazgeçmeyecektir, bu böyle bilinsin" dedi.