Savcı'dan Gülmen ile Özakça hakkında flaş karar!

Savcı'dan Gülmen ile Özakça hakkında flaş karar!

Mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlandı.

9 Kasım 2016’da “Açığa alındım, işimi geri istiyorum” yazılı pankartla başlayan ve daha sonra açlık grevine dönüşen direniş cezaevinde sürüyor. Açlık grevinin 190’ıncı günü ilk duruşmalarına çıkacak Gülmen ve Özakça’nın davaya hâkim avukatları ise önceki gün yapılan polis operasyonu ile gözaltına alındı. Bunun üzerine, Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşma öncesinde çeşitli avukat grupları davaya katılma kararı alındı.

DURUŞMADAN NOTLAR

Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ilk duruşması görülüyor.

BirGün'de yer alan habere göre, davada tutuksuz yargılanan Acun Karadağ'a hakim "Hala çalışıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. 

Karadağ ise "KHK ile ihraç edildim" şeklinde yanıt verdi.Karadağ şunları söyledi: "12 eylül tarihinde avukatlarım saldırıya uğradığı, gözaltına alındığı için ek süre talep ediyorum. 12 Eylül tarihinde avukatlarıma yapılan bu saldırı savunma hakkıma da müdahaledir."

Karadağ'dan sonra sözü Av. Murat Yılmaz aldı. Yılmaz, "Duruşma salonu önünde adliye önünde saldırıya uğradık. Bu yüzden sinirliyiz. sert olacağız! Davaya 1130 avukat yetki verdi ve 100'ün üzerinde avukatla basına 3 dakikalık açıklama yapacaktık. 3 dakika, 18 meslektaşımızın gözaltına alınmasını anlatacaktık. Ben ve pek çok avukat tekme yedi."

Savcı, mütalaasında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutukluluk hâllerinin devamını istedi.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA DURUŞMAYA GETİRİLMEDİ

Açlık grevinde 190 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ise bugün görülecek duruşmaya getirilmeyeceği bildirildi.Ankara Jandarma Komutanlığı’nın mahkemeye gönderdiği yazıda, 'personel yetersizliği ve provokasyon ihtimali' neden gösterildi. 

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme kararını açıkladı.

Nuriye ve Semih'in tutukluluğunun devamına karar verildi.

Duruşma 28 Eylül 2017 günü Sincan Hapishanesi Kampüsünde bulunan duruşma salonunda görülecek.