Saymaz'dan Cumhuriyet davası tepkisi: Biz şahidiz, arkadaşlarımız masumdur

Saymaz'dan Cumhuriyet davası tepkisi: Biz şahidiz, arkadaşlarımız masumdur

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhuriyet yazarlarının cezaevine girmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet'in eski yazar ve yöneticileri hapse girmek için teslim oldu. Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Kadri Gürsel ve Bülent Utku, tekrar cezaevine girmesine sosyal medyada tepkiler gelmeye başladı.

İsmail Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhuriyet yazarlarının cezaevine girmesine şöyle tepki gösterdi:

"Şu an Cumhuriyet gazetesinin yazar, çizer ve çalışanları, yalnızca muhalif bir mecrada eleştirel haber ve görüşler kaleme aldıkları için, ömürleri boyunca mücadele ettikleri bir örgütle ilişkilendirilerek, tekrar cezaevine konuluyorlar. Biz şahidiz, arkadaşlarımız masumdur."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onamıştı.

“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla yargılanan Akın Atalay hakkında “örgüte yardım” suçlamasından 7 yıl, 13 ay, 15 gün, Orhan Erinç hakkında 6 yıl 3 ay, Aydın Engin, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık hakkında 7 yıl 6 ay, Kadri Gürsel hakkında 2 yıl 6 ay, Hikmet Çetinkaya hakkında 6 yıl 3 ay, Önder Çelik, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör, karikatürist Musa Kart hakkında 3 yıl 9’ar ay, muhasebe çalışanı Emre İper 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Nisan ayında kararını açıklayan mahkeme Akın Atalay’ın tahliyesine karar vermiş, Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Özaltay hakkında da beraat kararı vermişti.

Karara göre Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Emre İper, Hakan Kara, Kadri Gürsel ve Bülent Utku, tekrar cezaevine girmesi bekleniyor.