Seçim: AKP’den davaları hızlandırma sinyali… Vatandaşa tarih verecekler

Seçim: AKP’den davaları hızlandırma sinyali… Vatandaşa tarih verecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı manifestoda geçen adalet vurgusunun alt yapısını açıklayan Bakan Gül, “Vatandaş bilecek ki, 6 ay sonra davası sonuçlanacak. Hâkim de savcı da ona göre çalışacak” dedi. AKP’nin yurt dışında seçim mitingleri planladığı, Bosna Hersek dışında iki ülkeden daha sinyal geldiği kaydedildi.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, “Davaların sonuçlandırılmasını hızlandıracağız. Vatandaşın eline bir tarih vereceğiz. Bilecek ki 6 ay sonra davası sonuçlanacak. Hâkim de savcı da ona göre çalışacak. Vatandaş, kamu kuruluşlarıyla davalı. Kamu kuruluşları arasındaki yazışmalar, ihtilaflar bir türlü bitmiyor” dediğini aktardı.

Serpil Çevikcan, bugünkü köşe yazısında, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yaptığı görüşmeyi gündemine aldı. Çevikcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu açıkladığı manifestodaki “adalet” vurgusunun altını çizen Gül’ün, bu vurgunun altyapısına ilişkin şu ifadelerini aktardı:

'EYLEM PLANI HAZIRLIĞI'

“Davaların sonuçlandırılmasını hızlandıracağız. Vatandaşın eline bir tarih vereceğiz. Bilecek ki 6 ay sonra davası sonuçlanacak. Hâkim de savcı da ona göre çalışacak. Vatandaş kamu kuruluşlarıyla davalı. Kamu kuruluşları arasındaki yazışmalar, ihtilaflar bir türlü bitmiyor. Getireceğimiz sistemde kamu kuruluşları kendi aralarında ihtilaflarını çözecekler, vatandaşı mağdur etmeyecekler. Bu davaların sonuçlandırma sürecine uyum da hakimin performansına yansıyacak.”

Çevikcan, Gül’ün, arabuluculuk kurumunun daha etkin çalışacağını söylediğini, yargıya yönelik bir eylem planı hazırlandığının işaretini verdiğini belirtti.

ZARRAB ERTELEMESİ RAHİP BRUNSON DAVASIYLA MI İLGİLİ?

Çevikcan, bir gazetecinin, ABD’deki Reza Zarrab davasının ikinci kez ertelendiğini anımsatarak, “ABD, İzmir’deki Rahip Brunson davasıyla çok ilgili. Acaba erteleme bu dava için mi yapılıyor? Bir takas söz konusu olabilir mi?” sorusunu sorusuna Gül’ün, “Böyle bir şey söz konusu olmaz. Hukuk üzerinden mahsuplaşma olmaz. Yargı, orada verilen kararın buradaki rövanşı olmaz” yanıtını verdiğini aktardı.

İKİ ÜLKEDE DAHA MİTİNG SİNYALİ

Avrupa’daki birçok ülkenin, referandum sürecinde olduğu gibi, Erdoğan’ın gurbetçilerle buluşmasına engel olma eğiliminde olduğunu ifade eden Çevikcan, bu konuda şunları kaydetti:

“Erdoğan, buna karşılık Bosna Hersek’i işaret ederek, geniş katılımlı bir miting yapılmasının tasarlandığını söylemişti. Bu buluşma 20-21 Mayıs olarak planlanıyor.

Dün Meclis’te Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bosna Hersek dışında, Fransa ve İngiltere’den de bir şey var ama yurt dışında başka bir yerde miting olup olmayacağına daha sonra karar verilecek. Parti kararını verecek” sözleriyle, farklı ülkelerde de miting yapılabileceğinin sinyalini verdi.”