Seçim sonuçlarına itiraz edilen il ve ilçeler

Seçim sonuçlarına itiraz edilen il ve ilçeler

31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok il ve ilçede partiler seçim sonuçlarına itiraz etti.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP başta olmak üzere birçok parti seçim sonuçlarına itiraz etti. İşte sonuçlara itiraz edilen il ve ilçeler... 

Muş’ta oyların yeniden sayılması için HDP itiraz etti. Çoğunluğu HDP'nin olan 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığı Muş'ta HDP'nin Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, yaptıkları incelemede 103 sandıkta hatalar tespit ettiklerini, toplamda 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığını belirterek İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

AA'nın verilerine göre, Muş'ta Cumhur İttifakı'nın Adayı Feyat Asya, oyların yüzde 34,83'ünü alarak seçimi kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'nin Eş Başkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç'in, oyların yüzde 33,49'unu alarak ikinci sırada olduğu görünüyor.

IĞDIR'DA MHP İTİRAZ ETTİ

Iğdır'da Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li İsa Yaşar Tezel, HDP'li Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik'in kazandığı yerel seçimin resmi olmayan sonuçları için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Iğdır'da, resmi olmayan sonuçlara göre, HDP adayları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, geçerli oyların yüzde 50,7'sini alarak, belediye başkanlığına seçildi. Oyların yüzde 46,7'sini alan Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı İsa Yaşar Tezel, usulsüzlük olduğunu savunup, sonuca itiraz ettiğini söyledi.

SİİRT'TE AKP İTİRAZ ETTİ

AKP, HDP'nin kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda etti.

KARS'TA MHP İTİRAZ ETTİ

MHP’li Kars Belediyesinde resmi olmayan sonuçlara göre HDP’nin adayı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca yüzde 29,54 ile birinci oldu. MHP’nin adayı Çetin Nazik (Cumhur İttifakı) ise yüzde 26,57 ile ikinci oldu. MHP, Kars'ta seçim sonuçlarına itiraz etti.

ARDAHAN'DA AKP İTİRAZ ETTİ

Ardahan'da AKP'nin elinde olan Ardahan Belediyesini CHP Adayı Faruk Demir kazandı. CHP'nin adayı Faruk Demir yüzde 48,46, AKP'nin adayı Yunus Baydar ise oyların yüzde 39,39'unu aldı. AKP, Ardahan'da seçim sonuçlarına itiraz etti.

UŞAK'TA İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ

Hem Millet İttifakı’nın hem de Cumhur İttifakı’nın anlaşmaya varamadığı, her partinin kendi adayını çıkardığı iller arasında yer alan Uşak'ta resmi olmayan sonuçlara göre AKP'nin adayı Mehmet Çakın yüzde 39,15 ile birinci oldu. İYİ Parti'nin adayı Muhammet Gür ise yüzde 37,76 ile ikinci sırada yer aldı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk Uşak'ta tüm sandıklarda seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını açıkladı. 

GİRESUN'DA CHP İTİRAZ ETTİ

Giresun'da, Cumhur İttifakı'nın AKP'li Giresun Belediye Başkan Adayı Aytekin Şenlikoğlu 30 bin 306, Millet İttifakı'nın CHP'li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise 30 bin 26 oy aldı.

Bulancak ilçesinde ise AKP'nin adayı Recep Yakar, 128 oy farkla birinci. Yakar 11 bin 850, CHP adayı Necmi Sıbıç ise 11 bin 722 oy aldı.

Bunun üzerine CHP, Giresun merkez ve Bulancak ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

ESKİŞEHİR'DE AKP İTİRAZ ETTİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Yılmaz Büyükerşen 285 bin 588 oy alarak kazanırken, Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Burhan Sakallı ise 246 bin 486 oyda kaldı. Eskişehir'de AKP seçim sonuçlarına itiraz etti. AKP, CHP'nin kazandığı Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde de itirazda bulundu.

BURSA'DA CHP İTİRAZ ETTİ

Bursa'da Cumhur İttifakından AKP'li aday Alinur Aktaş oyların yüzde 49,69'unu alarak belediye başkanlığını kazandı. Millet İttifakından CHP'li rakibi Mustafa Bozbey oyların yüzde 46,99'unu alarak ikinci sırada kaldı. CHP seçim sonuçlarına itiraz etti.

KIRKLARELİ'DE MHP İTİRAZ ETTİ

Kesin olmayan sonuçlara göre Bağımsız aday Kesimoğlu 17 bin 176 oy, Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut ile seçime giren MHP, 16 bin 928 oy aldı. Bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun 248 oy farkla birinci olduğu Kırklareli'de MHP sonuçlara itiraz etti.

KARABÜK'TE AKP İTİRAZ ETTİ

AKP, Karabük merkezde belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini açıkladı. Karabük'te kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 39,83'ünü MHP'nin adayı Rafet Vergili aldı. 

BARTIN'DA AKP İTİRAZ ETTİ

AKP'nin Bartın Belediye Başkanlığının resmi olmayan seçim sonuçlarına itirazda bulunması üzerine geçersiz olarak kayıtlara giren oylar yeniden sayılıyor. MHP'li Cemal Akın, kesinleşmeyen sonuçlara göre bu seçimde de yüzde 35,76 (14 bin 24) oy aldı. AKP'nin adayı Yusuf Ziya Aldatmaz'ın oy oranı ise yüzde 35,33'te (13 bin 855) kaldı. 

YALOVA'DA AKP İTİRAZ ETTİ

2014 yerel seçimlerinde CHP'nin kazandığı Yalova'da CHP'nin adayı Vefa Salman yüzde 45,91 (28 bin 796) oy ile birinci oldu. AKP'nin adayı Yusuf Ziya Öztabak yüzde 44,93 (28 bin 183 ) ile ikinci sırada yer aldı. AKP, Yalova'da seçim sonuçlarına itiraz etti.

Yalova | 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

BALIKESİR'DE İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ

Mevcut yönetimin AKP'de olduğu Balıkesir'de AKP'nin adayı Yücel Yılmaz kazandı. İYİ Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti. 

Balıkesir | 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları

İSTANBUL VE ANKARA'DA AKP İTİRAZ ETTİ

AKP, İstanbul'da 39 ilçede, Ankara'da da 25 ilçede büyükşehir sonuçlarına itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP ile İYİ Partinin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.79  (4 milyon 169 bin 987) ile seçimi kazandı. AKP ve MHP'nin adayı Binali Yıldırım ise yüzde 48.51 ile (4 milyon 146 bin 042) ikinci oldu.

Ankara’da Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş 1 milyon 657 bin 923 oy ile birinci olurken, Cumhur İttifakının AKP adayı Mehmet Özhaseki ise 1 milyon 532 bin 977 oy alarak ikinci oldu. 

AKP İstanbul'da 39, Ankara'da 25 ilçede seçim sonuçlarına itiraz etti

İLÇELERDE İTİRAZLAR

Manisa, Kocaeli, Kırklareli, Balıkesir Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Osmaniye, Sivas, Rize, Artvin, Yozgat, Denizli, Van ve Gümüşhane gibi bazı illerde de bazı sandık sonuçlarına itirazda bulunuldu.

Antalya'da 19 ilçede AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Adana’da Ceyhan'da AKP, Yüreğir'de CHP, Tufanbeyli'de hem CHP hem AKP, İmamoğlu’da MHP seçime itiraz etti. MHP, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova’da da sonuçlara itiraz etti.

Mersin'de Toroslar ilçesinde CHP, Akdeniz ilçesinde HDP, Bozyazı ilçesinde İYİ Parti itiraz etti. MHP de Akdeniz ilçesindeki büyükşehir belediyesi seçimlerinin sonuçlarına itirazda bulundu.

Hatay Dörtyol’da İYİ Parti sonuçlara itiraz etti.

Kocaeli'de İzmit ilçesinde AKP, Derince ve Karamürsel ilçelerinde CHP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Osmaniye'de, Bahçe ilçesinde MHP, Yarbaşı beldesinde AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Sivas'ın İmranlı ilçesinde AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde HDP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde İYİ Parti itirazda bulundu. AKP'nin adayının birinci göründüğü kentte İYİ Parti'nin adayı Necati Alsancak'ın oyları tekrar sayıldıktan sonra bin 806'ya çıktı. AKP adayı Yıldırım'ın oyu aynı kaldı. Bu sefer AKP Keskin Belediye Başkan Adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu.

Kırşehir'in Mucur ilçesinde MHP 15 sandığa itiraz etti.

Manisa'da Yunusemre, Turgutlu ve Köprübaşı ilçelerinde sonuçlara itiraz edildi. İYİ Parti Yunusemre, Köprübaşı ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etti. MHP de Turgutlu ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

Rize'nin Derepazarı ilçesinde AKP seçim sonuçlarına itirazda bulundu. 

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bağımsız aday Ünal Yılmaz geçersiz sayılan 146 oyun yeniden sayılması için itiraz etti.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde CHP'nin adayı Barış Demirci 4 oy farkla birinci oldu. AKP'nin itirazı sonucu sandıklar yeniden sayıldı. Yeniden sayımlarda CHP adayı Demirci bin 816, AKP adayı Eyüp Aytekin ise bin 819 ol aldı. Bunun üzerine CHP, iki sandıkta 4 oy eksik olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Artvin'in Ardanuç ve Şavşat ilçesinde AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Artvin'in Arhavi ilçesinde ise AKP'nin seçim sonuçlarına itirazı İlçe Seçim Kurulunca reddedildi.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde MHP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Aydın'da AKP Çine ve Yenipazar'da, MHP Nazilli ve İncirliova'da, İYİ Parti ise Buharkent'te itirazda bulundu.

Denizli'nin Babadağ ve Honaz ilçelerinde AKP, Baklan ilçesinde ise İYİ Parti seçim sonuçlarına itiraz etti.

Van Erciş'te, AKP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Büyük Birlik Partisi'de 14 ilçe ve beldede itirazda bulundu. İtirazda bulunan yerler şöyle: Konya - Yunak ve Taşkent, Malatya - Darende, Yozgat - Baydiğin, Eskişehir - Günyüzü, Antep - Nurdağı, Tokat - Sulusaray, Gümüşhane - Öbektaşı, Niğde - Sazlıca, Elazığ - Arıncak ve Mollakendi, Kayseri- Sarıoğlan ve Develi, Şırnak - Kasrik

Balıkesir'in 20 ilçesinde İYİ Parti itirazda bulundu.