Seçimin ve iktidarın anahtarı İstanbul’da: 'Erdoğan ilçe ilçe dolaşacak'

Seçimin ve iktidarın anahtarı İstanbul’da: 'Erdoğan ilçe ilçe dolaşacak'

‘İstanbul iktidar partisinin elinden gidiyor mu?’ sorusu tartışılırken, aynı sorunun Ankara için de geçerli olduğu kaydedildi. Milliyet yazarı Tezkan, “Görürsünüz. Cumhurbaşkanı Yenikapı’da, Maltepe’de miting yapmakla yetinmeyecek. İlçe ilçe dolaşacak” diye yazdı.

Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, seçimin ve iktidarın anahtarının İstanbul’da olduğunu belirterek, “Peki, İstanbul iktidar partisinin elinden gidiyor mu? 1994 yılında beri 24 yıldır yönettiği kentteki hâkimiyetini kaybediyor mu? Aynı soru Ankara için de sorulur” dedi.

Tezkan, “Anahtar İstanbul’ başlıklı yazısında, “Ankara ve İzmir’e haksızlık etmeyelim.. Onlar da kilit iller, onlar da anahtar iller ama İstanbul başka.  Şöyle bi bakarsak. Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Antalya, Mersin, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon da önemli. Diyarbakır da önemli. Bu saydığım kentlerden sadece Bursa, Kayseri, Samsun ve Trabzon yeni rejime evet dedi. Diğerlerinden hayır çıktı” ifadelerini kullandı. Tezkan, şunları kaydetti:

“Konumuz İstanbul.. Cumhurbaşkanı demiş ki; İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır..

Bu anlayışla partisinin ilçe kongrelerine bile katılıyor.. İlçe kongrelerinde konuşma yapıyor.. Mesela geçen hafta Bağcılar’daydı.. Hem miting yaptı hem ilçe kongresinde konuştu..

Peki, İstanbul iktidar partisinin elinden gidiyor mu?

1994 yılında beri 24 yıldır yönettiği kentteki hâkimiyetini kaybediyor mu?

Aynı soru Ankara için de sorulur..

TÜRK SİYASİ HAYATINDA İLK KEZ…

Bu iki büyük kentte ‘hayır’ oyu çıkması, Cumhurbaşkanı’nı harekete geçirdi.. Referandumla AKP Genel Başkanı şapkasını da takınca operasyonun düğmesine bastı..

Yüzde 47.9 oyla belediye başkanı seçilen Topbaş’ın istifasını istedi..

Yüzde 44.9’la beşinci kez seçim kazanan Gökçek’e güle güle dedi..

Türk siyasi hayatında ilk kez oluyor. Bu hamleler önemli. Bu hamleler siyasi cesaret ister.

Çünkü seçmen ‘Madem işe yeterli değillerdi, madem kenti kötü yönetiyorlardı, neden aday gösterdin?’ diye sorar mı; sorar!...

İktidar partisi bunu göze aldı. Görürsünüz. Cumhurbaşkanı Yenikapı’da, Maltepe’de miting yapmakla yetinmeyecek. İlçe ilçe dolaşacak. Çünkü iktidarın anahtarı İstanbul’da.”