Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile eylem yapan CHP'li gençler hakkında yeni karar

Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile eylem yapan CHP'li gençler hakkında yeni karar

24 Haziran akşamı seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile protesto yapan gözaltına alınan 4 CHP üyesinin gözaltı süresi 7 gün uzatıldı.

Birgün'den Seda Balmumcu Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” gerekçeleriyle düzenlenen operasyon ile dün gece Ramazan Gökoğlu, Mahir Şen, Hasan Çetin, Mustafa Yamurça ve 1 kişi daha Güvenlik Şube polisleri tarafından evleri basılarak gözaltına alındı.

CHP Gençlik Kolları Konyaaltı İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Erten, BirGün'e yaptığı açıklamada gözaltına alınan 4 CHP üyesinin gözaltı süresinin ‘yeterli delil toplanamaması' gerekçesiyle 7 gün daha uzaltıldığını söyledi.

Gözaltına alınanlardan Mustafa Yamurça ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Erten, avukatların gözaltı süresinin uzatılmasına itiraz ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde yüzlerce seçmen, akşam da seçimde usulsüzlük yapıldığı haberi üzerine Antalya Adliyesi önünde toplanmıştı. 5 CHP’li genç gözaltına alınmıştı.