Seçimlere sayılı günler kaldı… Seçmenler için rehber!

Seçimlere sayılı günler kaldı… Seçmenler için rehber!

Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri bugün saat 08.00 itibarıyla askıya çıktı. Peki vatandaşların ne yapması gerekiyor? İşte Levent Mahallesi muhtarı Atacan Türk'ten madde madde vatandaşların yapması ve dikkat etmesi gereken hususlar.

24 Haziran'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için seçmen listeleri bugün askıya çıktı. Listeler, 12 Mayıs'ta saat 17.00’de askıdan indirilecek.

Askı listelerinin; Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce Adres Kayıt Sistemi’nden alınan Türkiye’de ikamet eden ve seçmen niteliğini taşıyan kişilere ait kayıtların, gerekli işlemler yapıldıktan ve seçmen kütüğüne dönüştürüldükten sonra askıya çıkarılan listeler olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, yerleşim yeri değişikliği nedeniyle seçim çevresi değişen ilçe seçim kurullarınca, güncelleştirme ve muhtarlık bölgesi askı listelerinin düzenlenmesi ile sandıkların numaralandırılması işlemleri yeni durum esas alınarak yapılacak. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce 30 Nisan’dan önce; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden oy verme günü itibarıyla 18 yaşını dolduracak olan ve geçerli yerleşim yeri adresine sahip Türk vatandaşlarına ait bilgiler alınacak. Bu kapsamda alınan ölüm, vatandaşlığın kaybedilmesi veya kazanılması gibi olay bilgileri Yurt İçi Seçmen Kütüğü’ne işlenecek.

Levent Mahallesi muhtarı Atacan Türk de vatandaşların yapması ve dikkat etmesi gereken hususları anlattı.