Şehit annesi: Peygamber ocağına zulüm ettiniz, Allah da size zulüm etsin

Şehit annesi: Peygamber ocağına zulüm ettiniz, Allah da size zulüm etsin

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba CHP’nin, kadınların seçme ve seçilme hakkının 83. yıldönümünde düzenlediği programda herkesi duygulandıran bir konuşma yaptı

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba CHP’nin, kadınların seçme ve seçilme hakkının 83. yıldönümünde düzenlediği “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması” programında konuştu.

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba'nın konuşmasından bazı sözleri ise şöyle:

-Şehit verdik ama vatanımızdan toprak vermeyeceğiz. 

-Analar ağlamayacak dediniz hala şehitler geliyor. Gücünüz yetmiyorsa bırakın görevi! 

-Analar ölmeden bu Cumhuriyet'i yıkamayacaksınız!

-Askerin içine FETÖ'cü soktun, paşaları zindana attın. Kimisi dayanmadı intihar etti, kimisi çıkınca rahmetli oldu. PEYGAMBER OCAĞINA ZULÜM ETTİNİZ. ALLAH SİZE ZULÜM ETSİN!  

-Bir tek dünya lideri başkomutan vardır Atatürk'tür

 Pakize Akbaba, yaptığı konuşmayla salondan büyük alkış aldı. Şehit Anneleri Derneği Başkanı da olan Pakize Akbaba, referandumda AKP'nin 'Evet' oyu verenlerin cennete gideceği vaadinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

Sayın Binali Yıldırım soruyorum bu kadar kutsal ananın içinde sen cennete gidiyor musun ki beni de cennete götüreceksin. Ne dediler artık analar ağlamayacak şehitler gelmeyecek dediler. Soruyorum ne için şehitler geliyor. Gücünüz yetmiyorsa bırakın o görevi. Siz yemin etmediniz mi? Meclise çıkıp bu 80 milyonun huzurunda yemin etmediniz mi?
Artık hiç taviz vermeyeceğim. Yasak dinlemiyorum. İstediğim gibi konuşurum. Doğruları konuşuyorum. Şimdi her şehit gelince biz o tabutun başındayız. Yeter artık diyorum."

Kılıçdaroğlu'nun Man adası belgelerini açıklarken bazı televizyonların yayınını kestiğini anımsatan Akbaba, "Hani bir atasözü var. Sen çomağını salla suçlu suçunu bilir. Bunlar kutudan korkuyor, suçlular çünkü. Sanki milleti uyutmuşlar, üstüne ölü toprağı serpilmiş. İran'ın hırsızını getirmişler hepsi villalar aldı, cebini doldurdu, işyerleri aldı Man adasına para gönderdiler. Her şeyi yaptılar şimdi tek tek hepsi çözülüyor. Kutulardan o para nereden çıktı?

Bu bankanın Süleyman müdürü nerede? Niçin tutuklamıyorsunuz?

O evlerden kutulardan para çıktı, para sayma makinaları çıktı, sıfırlayamadınız. Evlere damlara doldurdunuz ama rezil oldunuz çıktı ortaya."

Daha sonra yayında getirdiği ayakkabı kutusunu kürsüden açan Akbaba, "Benim oğlumun ayakkabı kutusu var bununla gurur duyuyorum. Onur duyuyorum bakın altı çürümüş ama benim yüreğim kale gibidir. Siz kutulara para sakladınız, hırsızlık yaptınız. Bu bir gerçektir" diye konuştu.