Şehit polise son veda

Şehit polise son veda

Gaziosmanpaşa'da polisin şüphe üzerine durdurmak istediği araçtan açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Anıl Kaan Aybek son yolculuğuna uğurlandı. 

Polis memuru Aybek için ikindi namazına müteakip Küçükköy Merkez Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP milletvekili Gürsel Tekin, eski vekil Metin Işık ile şehidin yakınları katıldı. 

Şehit polis için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından şehit memur Aybek, Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Olay, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1190 Sokak’ta gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta devriye gezen polis ekibi, içerisinde 2 kişinin bulunduğu 34 BL 1893 plakalı araçtan şüphelenerek durdurmak istedi. ‘Dur’ ikazına uymayan şüpheliler polislere ateş açarak kaçmaya başladı.

POLİS MEMURU AĞIR YARALANDI, SONRA ŞEHİT OLDU

Açılan ateş sonucunda 1 polis memuru başına isabet eden kurşunla ağır yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı polis memuru Anıl Kaan Aybek, Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı polis memuru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞÜPHELİLER YAŞANAN KOVALAMACANIN ARDINDAN YAKALANDI

Polis ekipleri ise kaçan şüphelileri yakalamak için çevrede araştırma başlattı. Kaçan otomobile ait plakayı tespit eden ekipler yapılan araştırma sonucunda aracın izine Eski Edirne Asfaltı üzerinde rastlandı. Kaçan araç ile polis ekipleri arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Polislerin kaçan otomobilin lastiklerine ateş etmesi sonucu araç kaza yaptı. Aracı bırakarak yaya bir şekilde kaçmaya çalışan 2 şüpheli ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olay sonrası bölgeye zırhlı polis araçları sevk edildi.

ŞEHİTLİK MESAJI!

Aybek’in polis olduktan sonra sosyal medya hesabından paylaştığı ‘şehit mesajı’ ise yürekleri burktu. 2015 yılında Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olarak İstanbul’da göreve başlayan Aybek’in

“Sessiz Olun…
Polisler şehit oluyor!
Vicdanı olmayanlar huzur içinde uyumaya devam edin. 
Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz…”
mesajı paylaştığı gözlendi.