Selvi, Yavaş'tan şikayetçi olan Kesgin'in nasıl sahtecilik yaptığını anlattı

Selvi, Yavaş'tan şikayetçi olan Kesgin'in nasıl sahtecilik yaptığını anlattı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, sahte senet tartışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Selvi, "Mansur Yavaş siyasi bir kişilik olduğu için olayları onun üzerinden değerlendiriyoruz. Ancak bir de ‘resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal’den 6 yıl 6 ay 6 gün hapis cezasına çarptırılan birisi var" dedi.

Abdulkadir Selvi, "Mansur Yavaş hakkındaki iddianame seçimi nasıl etkileyecek?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Seçimlere az bir süre kala hakkında iddianame düzenlenen CHP Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ın basın toplantısını izledim. Yavaş'ın yanında CHP'den Haluk Koç ile İYİ Parti'den Aytun Çıray vardı. Mansur Yavaş hakkındaki iddiaları reddetti. Sahte senet işinin mağduru olduğunu savundu. Necmettin Kesgin hakkında 'Bu şahıs, resmi evrakta sahtecilik, şantaj suçlarından hapis cezası almış bir suçludur' dedi" hatırlatmasında bulundu.

Yazısının devamında, "Açıklamasını yaptıktan sonra ayrıldı, soruları yanıtlamadı. Yanıtlasa daha yararlı olurdu" görüşünü dile getiren Selvi, şunları kaydetti:

"Mansur Yavaş'ın açıklamalarıyla yetinmedim, Necmettin Kesgin'in de katıldığı A Haber'deki tartışma programını dikkatli bir şekilde izledim. Necmettin Kesgin ile Mansur Yavaş arasında sonuçlanan dava dosyalarını inceledim. Tartışmanın hukuki boyutuna değinmeyeceğim. Çünkü yürüyen bir hukuki süreç var.

Ben işin siyasi boyutuyla ilgiliyim. Bu seçimlerde iki yer çok önemli. Biri İstanbul, diğeri Ankara. Necmettin Kesgin tarafından 2017 yılında yapılan suç duyurusu, seçimlere 18 gün kala Yavaş hakkında iddianameye dönüşürse kamuoyu bunu nasıl değerlendirir, ona bakmak lazım. Seçmenler bunu hukuki bir sorun olarak mı görecek, yoksa siyasi bir mühendislik olarak mı değerlendirecek? Mansur Yavaş'a duyulan güven sarsılacak mı?

Mansur Yavaş siyasi bir kişilik olduğu için olayları onun üzerinden değerlendiriyoruz. Ancak bir de ‘resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal'den 6 yıl 6 ay 6 gün hapis cezasına çarptırılan Necmettin Kesgin diye birisi var. Mansur Yavaş'ın 'Bana sahte imzayla 600 bin dolarlık senet verdi' diye dava ettiği kişi.