Şemdinli’den acı haber geldi: Şehit sayısı 8’e çıktı!

Şemdinli’den acı haber geldi: Şehit sayısı 8’e çıktı!

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nden Türkiye’ye sızmak isteyen PKK'lılarla çatışmaya giren 6 asker ve 2 korucu şehit oldu, 4 PKK'lı da öldürüldü.

Çatışmada ilk belirlemelere göre,6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Çatışmada 4 PKK’lı da öldürüldü. Bölgede helikopter desteğinde kapsamlı operasyona başlandı.

Hakkari Şemdinli'de Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle çıkan çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi, biri ağır iki asker de yaralandı. Bölgede PKK'lılarla çatışma sürüyor.

Şemdinli’nin Kuzey Irak sınırında bir grup teröristin sızma girişimi sonucu çatışma çıktı. Edinilen bilgiye göre, çatışmada şimdiye kadar 6 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA:

“02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.”

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi.

BURSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında PKK'lilerle sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden birinin 24 yaşındaki Bursalı Sözleşmeli er Emre Karaaslan olduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaslan'ın ateşi Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak'taki baba ocağına düştü. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan'ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

KILIÇDAROĞLU: GÜNE ANALARIN GÖZYAŞIYLA UYANDIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 güvenlik görevlisinin şehit olmasına ilişkin kişisel Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Güne şehit haberiyle, anaların göz yaşıyla uyandık. Şemdinli'de şehit düşen asker ve korucularımıza rahmet, milletimize sabır diliyorum.