Semra Özal: Türkiye'ye laikliği Turgut Bey getirdi

Semra Özal: Türkiye'ye laikliği Turgut Bey getirdi

Semra Özal, "Türkiye'ye laikliği Turgut Bey getirdi; viski de içerdim, namaz da kılardım" derken oğlu Efe Özal da, "Halkta, babamın öldürüldüğüne dair hâlâ kuşkular var" ifadelerini kullandı

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, "Ülkeye hakiki anlamda laikliği Turgut getirdi ve insanların ufkunu açtı" dedi. Semra Özal, kendisine yöneltilen, "Muhafazakar Turgut Bey’in eşi olarak viski içiyordunuz, kahkahalar atıyordunuz, dans ediyordunuz. Hiç mahalle baskısı olmamış mıydı?" sorusunu, "Kuran da okurum eğlenceye de giderim. Hem de Kuran’ı Arapça okurum, 5 vakit namazımı kılarım. Ama davete gidip viskimi de içerim. Hepsinin yeri ayrı. Artık sağlıklı yaşamak için puroyu çok azalttığım söylenebilir. Alkol artık hiç almıyorum" diyerek yanıtladı.

Efe Özal da babasının ölümüü ile ilgili, "Zehirlendi mi yoksa zehirlenmedi mi bilemem? Zaten bu da tam net değil. Ama insanlarda, halkta böyle bir kuşku var ki, 1993’ten beri aynı şey konuşuluyor. En iyi şekilde araştırılıp kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Bazı araştırmalar yapıldığı halde yeteri kadar halkla paylaşıldığı kanaatinde değilim." ifadelerini kullandı. (Posta)