'Doğu'nun Başbuğ'u, Devlet Bahçeli'yi fena bombaladı

'Doğu'nun Başbuğ'u, Devlet Bahçeli'yi fena bombaladı

Milliyetçi camianın önde gelen isimlerinden Yılma Durak, önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin bir 'proje' olduğunu söyleyen Durak, "AKP de, MHP de, CHP de Akşener'in başarısız olmasını istiyor. Tuzaklardan kurtulursa Akşener iktidara yürür" dedi. 

Milliyetçi camianın tanınan isimlerinden Yılma Durak, enpolitik.com internet sitesinden Yasemin Altun'a önemli açıklamalarda bulundu."Doğu'nun Başbuğu" ünvanının, Erzurum Üniversitesi'ndeki çalışmalarının ardından gazeteci Örsan Öymen tarafından kendisine yakıştırıldığını söyleyen Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir 'proje' olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili de konuşan Yılma Durak, "Tabii ki İYİ Parti Anadolu’da kabul görüyor. Meral Akşener’i yakından tanıyorum.  İYİ Parti’nin başarılı olması için dua ediyorum. Ancak İyi Parti’nin başarılı olmaması için Sayın Cumhurbaşkanı dahil, Sayın Devlet Bahçeli dahil, hatta CHP dahil, herkes seferber oldu. Çünkü CHP’den de ciddi geçişler oldu partiye. Dolayısıyla ben, Meral Akşener’in başarılı olması için dua ediyorum. Eğer tuzaklardan kurtulursa Akşener’in iktidarı kesin. Meral Hanım, iktidara yürür" ifadelerini kullandı.Yılma Durak'ın açıklamaları şöyle: 

Yılma Durak'ın açıklamaları şöyle:

"FETHULLAH GÜLEN BİZİM MATBAADA ÇALIŞTI"

-Fethullah Gülen’in matbaanızda çalıştığını ve aranızda 2 yaş olduğunu duymuştum. Nasıl anlatırsınız imamlıktan FETÖ liderliğine uzanan yolculuğunu?

Şimdi size söyleyeceğim bu bilgiler, sadece bizde olan bilgiler. Fethullah Gülen’in ailesi, çok fukara bir aile. 6-7 kardeş bunlar. Babası Ramiz Hoca, Caferiye Camii’nde müezzinlik, daha sonra imamlık yaptı. Bunun kardeşleri Mesih ve Salih de bizim matbaada çalıştılar. 2 ay kadar da kendisi çalıştı. Daha sonra Erzurum’dan ayrıldı. Ahlatlı biliyorsunuz, Pasinler’in Korucuk köyünden. Erzurum’un meşhur bir hocası var. Alvarlı Mehmet Efe’ye gönderiyorlar. Erzurum’da Caferiye Camii’nin medreselerinde eğitim görüyor. Medrese tahsili yapmış birisi. Fethullah Gülen, cahil birisi ama onu, bir cazibe merkezi hâline getirdiler. Zaman içerisinde Gülen’i bir kısım insanların desteklemesinin sebebi şu: Said-i Nursî’nin başlattığı Nurculuk, 1950’li yıllarda en yakın tehdit olarak algılanıyordu. Said-i Nursî’nin cenazesini yok ettiler; şu an nerde olduğu bilinmiyor. Said-i Nursî’nin gücünü parçalamak için onu güçlendirdiler. Okuyucular, Yazıcılar, Asyacılar, Zamancılar diye böldüler.  Fethullah da bu parçalamaların figüranlarından birisidir. 

-Neden onu seçtiler?

Fethullah Gülen’i,  Alvarlı Efe’nin yanında durduktan sonra İzmir’e, Bornova’ya gönderdiler. Ağlaya ağlaya vaaz vererek, Bornova’da çok ciddi bir itibar kazandı.

-İzmir’in seçilmesi de enteresan değil mi? Konya, İstanbul değil… 

Kendinin seçtiğini zannetmiyorum. Seçilmiş olarak oraya gönderildi.  İzmir’i feth etmek için gönderildi. Belki de Demokrat Parti’nin çıkış yeri orasıydı, o yüzden de olabilir.

-Kardeşleri sizin matbaanız da çalışıyordu. Peki, onların tepkisi ne oldu?  Erzurum’dan kalkıp İzmir’e gelip böyle bir şan şöhret elde etmesine..

Evet, babası Ramiz Hoca, matbaamıza gidip geliyordu. Oğulları çalışıyor ya bizde. Ben o zaman babasına, “Maşallah hocam, Fethullah, ne büyük makamlara çıktı. Allah yolunu açık etsin” falan dedim.  Dedi ki, “Yılma’cım, ben de işin aslını bilmiyorum.” Bu sözler, Fethullah’ın babası Ramiz Hoca’nın laflarıdır. Dedi ki, “Oğul, Erzurum’da bir hırsız varmış. Bu hırsız, hocaların kavuklarını çalar, bezlerini satar, öyle geçinirmiş. Birgün muazzam bir kavuk görmüş. ‘Ya Rabbi’ demiş, ‘Bir haftalık yiyeceğim çıktı.’ Kavuğu alıp kaçmaya başlayınca arkasından hoca, ‘o kavuğu getir, o kavukta iş yok!’ diye bağırmış. Adam, tabii dinler mi? Almış kaçmış, köşeyi dönünce bakmış ki bir kat bez; içi çul çaput dolu. O kavuk muazzam da içinde ne var ben de bilmiyorum.’ Bunu, babası, oğlu Fethullah için söylüyor. 

"GÜLEN ULUSLARARASI BİR PROJEDİR"

-Yani babasına bile anlatmamış sırrını. Yüzlerce  insanın  içinden  neden Fethullah Gülen? Sizce kim seçti onu?

Fethullah’ı şekillendirenler, onu bu hâle getirenler, çok kabiliyetli, çok bilgili olduğundan seçmediler onu. Kim yaptı peki bunu böyle? Devlet, kendi istedi. Devlet, yaptı bunu. O günlerde CIA ile MİT arasında ne fark var? Yani Fethullah Gülen,uluslararası bir projedir Türkiye’de. 

GÜLEN'İ, ÖMER NASUHİ BİLMEN'E MİT GÖNDERDİ

-Fethullah Gülen’i, dönemin Diyanet İşleri Başkanı ile görüştürmüşler. O hadiseyi sizden dinleyebilir miyiz?

Ömer Nasuhi Bilmen, Diyanet İşleri Başkanı o zamanlar. Kendisi, Türkiye’de gelmiş geçmiş en önemli Diyanet İşleri başkanlarından birisidir. Ömer Nasuhi Bilmen Diyanet Başkanı iken devlet, Fethullah Gülen’in yakasına mikrofon taktı; onunla röportaja gönderdi.  Devlet, yani MİT gönderiyor.  Fethullah, böyle bir görevi de yükleniyor. Yani şunu söylemek istiyorum: Fethullah’ı zirveye çıkaran, bizim devletimizin kendisidir. Yalçın Küçük’ün sevdiğim bir lafı var. Diyor ki, “Bir insan, kendi kabiliyeti ve gayretiyle zirvede değilse onu, oraya itmişlerdir.”

"BANA VERSELER GÜLEN'İ ÖLDÜRÜRÜM"

Şimdi bu devlet, Fethullah Gülen’i ABD’de yok edemiyor mu? Bırakın Allah’ınızı severseniz! Yani şimdi bizim geçmişte yaptıklarımızı söylemek istemem ama bunlar ne ki bunlar! Adam, ABD’de bir sarayda oturuyor. Allah Allah! Biz bunu denediğimiz için söylüyorum. Onun yanına, onun en yakınına adamlar koyup, onu yok etmek mümkün. Bana verseler yaparım yani ha ha... ( Burada gülüyor) 

-Niye yok etmiyorlar peki?

Bu sorunun cevabı şu: Ya MİT, askerî istihbarat bir adamını gözden çıkaramıyor ya da işi oluruna bırakmış yürüyüp gidiyor. Biri Fethullah diyor,  başka işler yapıyor işlerine öyle geliyor.

"BAHÇELİ BİR PROJEDİR"

-MHP lideri Devlet Bahçeli’nin politik performansını nasıl buluyorsunuz?

Bahçeli’nin bir proje olduğuna inanıyorum. MHP’nin iktidara gelmemesi için bir proje. MHP’nin iktidara gelme şansı vardı ama maalesef Sayın Genel Başkanımız, elinin tersiyle itti. Bunu, ona sormak lazım, neden itti diye. Bir parti kurulurken hedefinde, iktidar olma vardır. Sayın Genel Başkanımızın böyle bir derdi yok! 

MERAL HANIM İKTİDARA YÜRÜR

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile araları oldukça iyi. Hatta seçimler için “Cumhur ittifakı” adında bir formül önerdi. Bahçeli’nin bu önerisinin altında yatan neden İYİ Parti olabilir mi?

Tabii ki İYİ Parti Anadolu’da kabul görüyor. Meral Akşener’i yakından tanıyorum.  İYİ Parti’nin başarılı olması için dua ediyorum. Ancak İyi Parti’nin başarılı olmaması için Sayın Cumhurbaşkanı dahil, Sayın Devlet Bahçeli dahil, hatta CHP dahil, herkes seferber oldu. Çünkü CHP’den de ciddi geçişler oldu partiye. Dolayısıyla ben, Meral Akşener’in başarılı olması için dua ediyorum. Eğer tuzaklardan kurtulursa Akşener’in iktidarı kesin. Meral Hanım, iktidara yürür.

CUMHURBAŞKANI NE KADAR FETÖ'CÜ İSE AKŞENER DE O KADAR FETÖ'CÜ

-Akşener için FETÖ’cü diyorlar. Yakından tanıyan biri olarak soruyorum gerçekten de FETÖ’cü mü Akşener?

Meral Akşener FETÖ’cü falan değildir. Cumhurbaşkanı ne kadar FETÖ’cü ise O da o kadar FETÖ’cü, Bahçeli ne kadar FETÖ’cü ise O da o kadar FETÖ’cü. Siyaset, dünyada en namuslu, en haysiyetli, en doğru iştir. Siyasetçi ne diyor? “Ben işsizliği önleyeceğim, yolsuzluğu önleyeceğim, haksızlığı önleyeceğim.” Ama Türkiye’de siyasetçi bunun tam tersi. Biz, bunun düzelmesi için partiler kanunun değişmesi lazım, diyoruz. Yani milletvekillerinin adaylıklarını, halkın belirlemesi lazım. Ön seçimle seçilmeli, milletvekilleri.