Şerefsiz iftira tutmadı

Şerefsiz iftira tutmadı

Fethullah Gülen cemaati içinde yıllarca ikinci adam olarak kalan ve postişin olamayınca FETÖ örgütünden ayrılan Nurettin Veren isimli itirafçıya Akit Gazetesi de inanmadı. Sosyal medyada uydurulan "Dilara Berberoğlu FETÖ tarafından Ekrem Dumanlı'nın oğlu ile evlendirildi" yalanını büyük bir sırrı açıklıyor havasında yazdığı yazıyı kaldırdı.

Fethullah Gülen cemaati içinde yıllarca ikinci adam olarak kalan ve postişin olamayınca FETÖ örgütünden ayrılan Nurettin Veren isimli itirafçıya Akit Gazetesi de inanmadı. Sosyal medyada uydurulan "Dilara Berberoğlu FETÖ tarafından Ekrem Dumanlı'nın oğlu ile evlendirildi" yalanını büyük bir sırrı açıklıyor havasında yazdığı yazıyı kaldırdı.

Böylece, Nurettin Veren ve Hüseyin Gülerce gibi isimlerin bilgi cahilliğinin yanı sıra inandırıcılığı da tartışılmaya başlandı. Bu tartışmalı isimlerin FETÖ'nün yanında mı, karşısında mı olduğu başka bir deyiş ile FETÖ'nün karşısında olmalarının nedeninin kişisel olduğu şüpheleri de yoğunlaşıyor.

Akit yazılarına son verecek mi?

Akit'in Nurettin Veren'in sözde yazısında kaldırdığı, iftira dolu yaIanlar şöyle: “Daha önceki yazılarımda FETÖ’nün planladığı jeopolitik evliliklerini anlatmıştım. Örgüt içerisindeki jeopolitik evlilikleri tek tek, isim isim, kimin kızı, kimin oğlu ile evlenecek şekilde planlayan FETÖ, aynı zamanda örgütün başındaki üst düzey işadamlarının, devletin içindeki örgütten olmasa da, önemli devlet adamlarının, oğullarını, kızlarını tespit ederek, belli yönlendirmeler ile ele geçirilecek hedefler gibi takibe alır, fişler dolaylı yollardan planladığı şekilde evlilikler yaptırarak, ailenin ele geçirilmesini sağlar. Mesela Can Dündar’a MİT TIR’ları belgelerini kim vermişti? Tabii ki Enis Berberoğlu. Peki, Enis Berberoğlu’nun kızı kimdir? Ekrem Dumanlı’nın gelini. Bu gelin hanım Büyükada’da ne yaparken tutuklandı? Yabancı casuslarla provokasyon toplantısı yaparken. Yani örgütün içinde ve dışında kullanılabilecek elemanları, FETÖ hedefine girecek S 400 füzeleri gibi planlar ve yönlendirirken."

Dilara Berberoğlu Ekrem Dumanlı'yı tanımıyor bile

Nurettin Veren'in iftiraları bir yana gerçek şu. Avukat Dilara Berberoğlu öğrenimini devlet okullarında ve devlet sınavları ile tamamladı. Galatasaray  Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarı ile bitirdi. Babası Enis Berberoğlu davasında da annesi gazeteci Oya Berberoğlu ile çok mütevazı bir tavır sergileyerek, evlatlık görevini tam anlamıyla yaptı. Ömründe evlenmek bir yana nişanlanması bile söz konusu değil. Bırakın oğlunu, Ekrem Dumanlı'yı tanımaz bile. Büyükada'da yapıldığı öne sürülen toplantıda da bırakın tutuklanmayı, orada olmadığı için gözaltına alınması söz konusu bile değil.

Barolara insan haklarını anlattı, kendisi mağdur oldu

Çalıştığı Mülteciler Derneği’nde de barolara insan hakları ihlalleri ile mücadelede konferanslar verdi. Bu konferanslarda mültecilerin içine sızmak isteyen terörist gruplarla mücadele ve bu terörist grupların nasıl tespit edileceği  başlığı önemli bir yer tuttu. Çoğu Suriye ve Afrika kökenli 2000'e yakın mültecinin de yardımına koştu.

BERBEROĞLU'NUN AVUKATINDAN AKİT'E İHTAR

Söz konusu yazı üzerine Zeynep Dilara Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, Akit Gazetesi'ne bir tekzip metni göndererek gerçeklikle ilgisi olmayan iddianın düzeltilmesini istedi. 
Zeynep Dilara Berberoğlu'nun bugüne kadar hiç evlenmediği ve bekar olduğu hatırlatılan tekzip metni şöyle:

10 Ağustos 2017 tarihli sayınızın Nurettin Veren'e ait köşe yazısında, müvekkilim Zeynep Dilara Berberoğlu'na yönelik hakaret ve iftira içerikli cümleler yer almaktadır. 
Sayın Veren köşesinde maddi gerçekten tamamen uzak, görünür gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan ve biçim-içerik dengesi de gözetilmeden müvekkilimin kişilik haklarını maddi ve manevi zarara uğratacak bir fiilde bulunmuştur. 
Avukatlık mesleğini icra eden 28 yaşında medeni hali bekar olan bir hanımefendiye ilişkin, akıl ve terbiye dışı iddialara yönelik şunu vurgulamak zaruridir: 
Zeynep Dilara Berberoğlu bugüne kadar hiç evlenmemiştir, medeni hali bekardır.
Hayatında bırakın Ekrem Dumanlı'nın çocuğunu, ne Ekrem Dumanlı'yı tanımış, ne tanışmış, ne de biraraya gelmiştir.Ekrem Dumanlı'nın adını dahi ancak geçen ay duymuştur, kim olduğunu bendeniz avukatından öğrenmiştir.
Zeynep Dilara Berberoğlu mesleğini başarıyla icra eden iyi eğitim almış bir avukattır.
Hayatında tek bir soruşturmaya dahi muhattap olmamış, ne Mahkeme ne Hakimlik ne Cumhuriyet Savcılığı huzurunda, ne de kolluk marifetinde -tanık olarak bile- "ifade" dahi vermemiştir.Müvekkilim Adalet Bakanlığı'ndan da teyit edilebileceği üzerine mesleğine başarıyla devam eden ve hakkında hiçbir adli soruştuma hiçbir dönemde gerçekleşmemiş bir avukattır. 
Yazarın "aile", "evlat", "vicdan" gibi kavramlara önem verip vermediğini ya da bir suç kastı olup olmadığını bilmemekle birlikte, işlediği fiile ilişkin hukuki ve cezai sorumluluğuna dair sair haklarımız saklı kalmak üzere sizi gereğinin icrası için bilgilendirmeyi görev kabul ederim. 
Sayın Nurettin Veren gibi tecrübeli bir yazarın, bu kadar yanlış bilgiyi bir araya nasıl getirebildiğini anlamakta zorlanırken, bir sonraki yazısında yine köşesinden kamuoyuna doğru bilgileri iletmesi saygıyla arz ve talep ederim.
Zeynep Dilara Berberoğlu Vekili
Av.Yiğit Acar