Şeyhten TRT çalışanlarına TRT binasında 'İslami sohbet'

Şeyhten TRT çalışanlarına TRT binasında 'İslami sohbet'

Gelirinin büyük kısmını vatandaştan alınan vergilerle sağlayan ancak sadece AKP’nin çizgisinde yayın yapan TRT’nin ekranlarındaki yayın ilkesi kantine de taşındı. Şeyh Mohammed Aslam, TRT World’un İstanbul’daki kantininde personele 'islami sohbet' verdi

İngiltere’de yaşayan Suriyeli Şeyh Mohammed Aslam, TRT World’un İstanbul’daki kantininde personele İslamda ‘niyet’i anlattı. BBC, CNN, Fox, Al Jazeera gibi tüm dünyada izlenen kanallardan biri olma iddiasıyla kurulan TRT World gündemine personeline yönelik dini sohbetleri de ekledi. Suriyeli olan ve İngiltere’de yaşayan Aslam, geçen günlerde TRT World binasına gitti.

Ziyaret sırasında Aslam’la sohbet toplantısı düzenlendi. Kantine, ‘TRTWorld’ amblemi bulunan bir kürsü taşındı. Bu sohbete katılan yaklaşık 40 kadar personel için çay ve kurabiyeler hazırlandı. TRT World’ün çoğunluğu yabancı personeli bu dini sohbete davet edildi. Aslam İngilizce olarak düzenlediği sohbet toplantısının ardından da ziyaretini Facebook hesabından paylaştı. Ancak kendisiyle ilgili bir yayın olmamasına ve sadece görüntüsünün kameraya kayıt edilmiş olmasına karşın paylaşımında kantinde değil TRT stüdyosunda olduğunu iddia etti. TRT World’ü de dünyaca ünlü bir kuruluş olarak tanımladı.