Sezai Temelli: Bütün ülkeye sinmiş bir hukuksuzluk var

Sezai Temelli: Bütün ülkeye sinmiş bir hukuksuzluk var

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Şanlıurfa'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen operasyona tepki gösterdi.

Temelli, "90'ların sahnelerini bir kez daha bu ülke yaşıyor. Ters kelepçe ile yere yatırılmış görüntüler sosyal medyaya düştü. Şanlıurfa'da bir operasyon gerçekleştiriliyor, oradaki halka işkence ediliyor" diyen Temelli, "Türkiye siyasetinin değişmez siyaseti 'Kür'e zulüm' değişmiyor" ifadesini kullandı.

Sezai Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

'HEP BİRLİKTE DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Direniş sürüyor, içeride ve dışarıda hep birlikte direnmeye devam ediyoruz. Rehin alınan tüm arkadaşlarımız direniyor. Adaletli bir yaşamı var edene kadar hep birlikte direnmeye devam edeceğiz. Adaletli bir yaşan, işkencesiz bir yaşamı var edene kadar mücadeleye devam edeceğiz. İşkenceciler yine hortladı. 90'ların sahnelerini bir kez daha bu ülke yaşıyor. Ters kelepçe ile yere yatırılmış görüntüler sosyal medyaya düştü. Şanlıurfa'da bir operasyon gerçekleştiriliyor, oradaki halka işkence ediliyor. İşe giden insanların araçları taranıyor. Türkiye siyasetinin değişmez siyaseti 'Kürt'e zulüm' değişmiyor.

Her gün onlarca kadın öldürülüyor. Bu erkek egemen iktidarın, bu faşist zihniyetin en fazla yansıdığı yerlerden biri kadına yönelik şiddettir. İktisadi şiddet alanında da en fazla mağdur olan kesin yine kadınlar. En adaletsiz koşullarda çalışanlar yine kadınlar. Sosyal yaşantıdan dışlanmaya çalışan, şiddet gören yine kadınlar. Nafaka düzenlemesi yine kadınlar aleyhine hayata geçirilmeye çalışılıyor. Kadına karşı şiddet bir toplumu tecritleştirmektir. Bu şiddetin, zulmün sürmemesi için barış isteyenlerin sesi kısılıyor. Barış akademisyenlerin yönelik şiddet yargı eliyle devam ediyor. Füsun Üstel sırf barış istedi diye 11 ay cezaevinde kalacak. Akademisyenlerini cezaevine sokmaya çalışan bir iktidar var.