Flaş gelişme: Ataşehir'den sonra 6 CHP'li belediye daha...

Flaş gelişme: Ataşehir'den sonra 6 CHP'li belediye daha...

İçişleri Bakanlığı, bazı CHP’li belediyelerde teftiş başlattı. Bakanlık, tespit edilen belediyelerde iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu’nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında teftişe başladı.

İçişleri Bakanlığı’nca iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan belediyeler arasında İstanbul’daki Beşiktaş, Şişli, Ataşehir ile Muğla Büyükşehir Belediyesi yer alıyor.

Milliyet’in haberine göre, söz konusu belediyelerin incelemeye alındığı iş ve işlemlerin arasında imar konuları bulunuyor. Müfettişlerin, ayırıca belediyelerin hizemt alımlarıyla ilgili iş ve işlemleri de incelediği belirtildi. Müfettişler, teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmaları halinde adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Aynı raporlar kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın belediye başkanlarının durumuyla ilgili de değerlendirme yapabilecek.