'Şike kumpası' davası yarına ertelendi

'Şike kumpası' davası yarına ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 20’si tutuklu 108 sanığın yargılandığı davada, bazı sanıklar savunma yaptı. 

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısında bulunan binada yer alan salonda görülen duruşmada, sanık İbrahim Emre savunmasında, gizli tanık Güneş'in ifadelerini okuyarak, ''İki ifade arasında yalan ve çelişkiler var. Gizli tanık Güneş, Adana'ya döndükten 2 gün sonra Serdar Adalı'nın gözaltına alındığını söylemiştir. Bir başka ifadesinde ise yapılan toplantıda şike yasası çıkana kadar hazırlık yapılacağını söylemiştir. Bu beyanlara göre toplantı iddiaları doğru değildir.'' diye konuştu 

Hakkındaki suçlamaları reddeden sanık Emre, iddianamede istihbarat çalışmaları iddialarının olduğunu ancak şike soruşturmasıyla ilgili hiçbir istihbarat çalışması yapılmadığını, bu iddiaların iftira olduğunu öne sürdü. 

Sanık Emre, şike dosyasının kumpas olduğu iddialarının olduğunu aktararak, ''Esas kumpas hayali ifadelerle, bir dolandırıcının iftiralarıyla, sadece görevlerini yapan insanları suçlamaktır kumpas. Eğer ortada bir kumpas varsa bize yapılandır.'' dedi. 

Duruşma, yarına ertelendi.