Silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker'e soruşturma açıldı!

Silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker'e soruşturma açıldı!

Silahlanma çağrısı yapan Sedat Peker hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Silahlanma çağrısı yapan AKP'li organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Savcılıktan yapılan açıklamada; ''03.02.2019 tarihinde İstanbul ili Ataşehir ilçesinde gerçekleşen bir açılış esnasında konuşan Sedat Peker’in halka silahlanma çağrısı yaptığına dair bilgi alınması üzerine ilgili konuşma kaydı kolluk marifetiyle temin edilerek incelenmiş ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeği araştırılıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla şüpheli hakkında Suç İşlemeye Tahrik ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme suçlarından soruşturma başlatılmıştır'' denildi.

VİDEO | Suç örgütü lideri Sedat Peker'den çağrı: 31 Mart seçimleri için silahlanın!

NE DEMİŞTİ?
AKP'li organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İstanbul Ataşehir’de katıldığı bir restoran açılışında destekçilerine 31 Mart seçimleri için “silahlanmaları” ve “hazırlıklı olmaları” çağrısı yapmıştı.

Açılışını yaptığı mekanın önünde kurulan kürsüden seslenen Peker, “Seçimlerden sonra hem emperyalist güçlerin hem de onların ülkemizdeki uşaklarının bazıları şimdiden seçimlerle ilgili YSK tanımadıklarını söylüyorlar. Seçim sonuçlarına göre insanları partilileri sokağa dökecekler. Bunun amacı terör örgütü mensuplarının da o partilerin içine karışıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz askerimiz istihbaratımız güçlüdür buna izin vermez ancak Allah’a yemin olsun bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını karış karış koruyacaklardı kardeşlerim bu ülkenin bir karışını bile onlara vermeyeceğiz kardeşlerim” diye konuşmuştu.