Fuhuş baronu adamlarıyla yakalandı

Fuhuş baronu adamlarıyla yakalandı

İstanbul'da masaj salonu adı altında, zorla senet imzalattığı kadınlara, fuhuş yaptıran çete çökertilirken, "Fuhuş Baronu" olarak bilinen çete elebaşı ve 9 adamı gözaltına alındı.

İstanbul'da masaj salonu adı altında, zorla senet imzalattığı kadınlara, fuhuş yaptıran çete çökeritildi. "Fuhuş Baronu" olarak bilinen çete elebaşı Hakan A. ve 9 adamı gözaltına alındı. Çeteye daha önce de operasyon düzenlenmiş, Hakan A.'dan rüşvet alan polislerinde bulunduğu 130 kişi yakalanmıştı.

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.  Bazı kadınlara zorla senet imzalatarak fuhuş yaptıran bir çetenin varlığı polisi harekete geçirdi. Araştırmalarda, sauna ve masaj salonu adı altında fuhuş yaptıran çete tespit edildi. Çetenin kadınları  tehdit ve şantajla fuhuşa yönlendirdiği belirlendi. Yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el konulduğu ve borç seneti imzalandığı anlaşıldı.

ADAMLARIYLA YAKALANDI

Organize Polisi, zorla fuhuş yaptıran çetenin elebaşının Hakan A., olduğunu tespit etti. Hakan A.’nın “Fuhuş Baronu” olarak tanındığı ve 2012’de de yakalandığı öğrenildi. Şüphelinin geçmişteki bağlantılarını da inceleyen Organize Polisi, Hakan A.’nın 15 masaj salonu ve sauna işlettiğini belirledi. Bu mekanlarda zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edildi. Ekiplerce yapılan teknik ve fiziki takip çalışmasında şüphelinin 9 adamı daha belirlendi. Hakan A. ve adamları önceki gün düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

LÜKS YAŞAM

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zorla fuhuş yaptıran Hakan A.’nın haksız kazandığı paralarla lüks içerisinde yaşadığı öğrenildi. Organize Polisi,  gözaltına alınan şüphelinin Porche Panamera marka aracına da el koydu.

Hakan A. ve çetesine yönelik 2011 ve 2012 yılında Istanbul Emniyeti’nin yaptığı iki operasyonda 130 şüpheli yakalanmıştı. O operasyonda çeteden rüşvet alan 11 polis ve zabıtalarında aralarında yer aldığı 40 şüpheli tutuklanmıştı. Operasyon yapan Emniyet birimi o dönem  Hakan A.’nın sürekli yanında bulundurduğu çantasına dinleme amaçlı “böcek” yerleştirmişti. Gözaltına alınan polisler bu dinleme delilleri ile tutuklanmıştı.