'Sincan'a yeni başkan: Murat Ercan'

'Sincan'a yeni başkan: Murat Ercan'

Mustafa Tuna’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Sincan Belediye Başkanlığı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği ile, Sincan Belediye Meclis Üyesi Murat Ercan’ın başkanlığa aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

Sincan Belediye Meclisi toplanarak yeni başkanını seçecek. Kimin aday gösterileceği ise akşam saatlerinde belli oldu. Erdoğan'a 3 kişilik bir öneri listesi sunuldu. AKP MKYK yedek üyesi ve gençlik kollarından gelen Mustafa Kurt, Sincan eski belediye başkanı, ABB Meclis Başkanvekili Bekir Yıldız ve Sincan Belediye Meclis üyesi Murat Ercan aday adayı olarak belirlendi.

Üç isim de Erdoğan'la görüştü. Mustafa Tuna'nın da “Yerime onun geçmesini istiyorum” dediği Murat Ercan isminde karar kılındı. Ercan'ın yapılacak toplantıda AKP'nin başkan adayı olması benimsendi. Sincan'da eczacı olan Ercan, aslen Kırşehirli. Diğer aday Mustafa Kurt da, “Cumhurbaşkanımız Sincan Belediye Başkanlığı için Murat Ercan'ı uygun görmüştür, başarılar dilerim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da davamızın bayrağını yükseltmek için liderimizin yanında çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.