Sınırda El Nusra önlemi!

Sınırda El Nusra önlemi!

İdlib sınırındaki Bab el Hava sınır kapısından geçişlere sınırlama getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, kararın 'sınır kapısının terörist bir grubun eline geçmesi' sonrası alındığını söyledi.

El Kaide’nin eski Suriye kolu El Nusra’nın Türkiye-Suriye sınırındaki İdlib vilayetinde güçlenmesi Ankara’yı da sınır kontrolünde değişiklik yapmak durumunda bıraktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, El Nusra’nın kontrolüne geçen Bab El Hava sınır kapısındaki geçişleri sınırlandırdıklarını açıkladı. Tüfenkçi, kararın ‘Türkiye’nin terörist saydığı bir örgütün sınırı ele geçirmesi’ sonucu alındığını söyledi. Reuters ajansı haberi flaş olarak geçti.

NE OLMUŞTU?

Cihat yanlısı örgütlerin kontrolündeki İdlib’de, Türkiye destekli Ahrar ül Şam ile El Nusra arasındaki çatışmalar önceki hafta tırmanmıştı. Ahrar ül Şam, El Nusra’ya karşı giderek mevzi kaybederek güneye çekilmek zorunda kalmış, bu sırada yaklaşık üç yıldır kontrol altında tuttuğu Bab El Hava sınır kapısının kontrolünü de bırakmıştı. Cilvegözü/Bab El Hava sınır kapısının insani yardım için kullanıldığı belirtiliyordu.