Sınırda göçe karşı iki kat önlem: Kuş uçurtulmuyor...

Sınırda göçe karşı iki kat önlem: Kuş uçurtulmuyor...

İdlib'e olası Suriye-Rusya operasyonunun tarihi henüz netleşmezken buna karşı Türkiye'den İdlib sınırına günlerdir askeri sevkiyat gidiyor. İdlib'den olası göçü engellemek için de sınırdaki güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin İdlib vilayetine komşu Hatay'daki sınıra fırtına obüsü, tank, panzer ve kirpi sevkiyatı sürüyor.

Hatay sınır bölgesine takviye amacıyla gönderilen askeri personel ve zırhlı araçların yanısıra mühimmat sevkiyatı da devam ediyor.

Çeşitli birliklerden gönderilen obüs, tank ve zırhlı personel taşıyıcıların yüklü olduğu tırların da bulunduğu askeri araç konvoyu, yoğun güvenlik önemleri altında Hatay'ın Suriye sınırındaki birliklere sevk edildi.

KUŞ UÇURTULMUYOR

Sputnik'te yer alan habere göre, İdlib nedeniyle sınırdaki güvenlik önlemlerini iki katına çıkartıldı. Sınır bölgesinde devriye turları atan askerler, sığınmacı geşini engellemek için 24 saat nöbet tutuyor. Bu kapsamda basın mensupları dahil kimsenin sınıra yaklaşmasına izin vermiyor.

YENİ GÖZETLEME KULELERİ

Bir yandan da sınırda yeni gözetleme kuleleri kuruluyor.

Bayramda İdlib'e gitmiş olan Suriyeli sığınmacılar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden dönüş yaparken, insanı yardım tırları da sınır kapısından gönderiliyor.