Sırp soygun çetesi çökertildi!

Sırp soygun çetesi çökertildi!

İstanbul'da, otopark denetlemesi yapan Kadıköy İlçe ekipleri, bir otoparkta inceledikleri bir motosikletin sepetinde bulduğu Thomson marka silahtan soygun için yurda giriş yapan çoğu Sırp uyruklu uluslararası bir çeteye ulaştı.

Banka soygunu planı yaparken deşifre edilen çetenin 5 üyesini yakalayıp tutuklatan polis, çeteden bir Thomson silahın yanı sıra, otomobil kontak soketi ile sinyal kesici jummer ve soygunlarda kullanılan malzemeler ele geçirildi.

SEPETTEKİ THOMSON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kadıköy İlçe ekipleri, son dönemlerde yaşanan vale olayları sebebiyle ilçe genelinde otopark denetim yaptı. İlçedeki ruhsatsız otoparkları mercek altına alan polis Caddebostan Ogün sokaktaki bir otoparkta yaptığı aramalarda, bir motosikletin sepetinde Thomson marka otomatik silah buldu. Silahla ilgili olarak işletme sahibi Hakan K.'yı gözaltına alıp sorgulayan ekipler, Hakan K.nın silahın günlük kiraya verdiği evde kalan Sırp uyruklu 4 kişiye ait olduğunu ifade etmesi üzerine otoparkın bitişiğindeki eve baskın düzenlendi.

SİNYAL KESİCİ, KONTAK KİTİ, BALYOZ, TELSİZ

Eve giren ve evde hiç kimseyi bulamayan ekipler, yaptıkları aramalarda 2 balyoz, 4 telsiz, 2 Sinyal kesici jummer,  2 otomobil kontak kiti, 3 biber gazı, 2 sprey boya ele geçirdi. Ekipler ele geçirilen silah ve malzemeler üzerine, şüphelilerin büyük bir soygun için Türkiye'ye geldiğini değerlendirdi.

3'Ü İSTANBUL'DA 2'Sİ KAPIKULE'DE

Şüphelilerin yakalanması için çevredeki kamera kayıtlarını toplayıp saatlerce görüntü izlemesi yapan ekipler, çalışmalarında aradığı şüphelileri tek tek belirledi. Araştırmalarda Sırp uyruklu Daniel Javoviç'i Kadıköy'deki bir otelde, Aleksander Durivoç ve Boşnak kökenli  Sırp vatandaşı Peter Sander ise Kadıköy rıhtımda yakalanarak gözaltına alındı. Aynı çetenin üyesi oldukları belirlenen ve arkadaşları yakalanınca planladıkları soygunu iptal edip kaçmayı deneyen Bojan Vilojeviç ve Milos Vujaviç ise yurt dışına kaçmaya çalışırken Kapıkule Sınır kapısından yakalanarak gözaltına alındı.

5'İDE TUTUKLANDI

Gözaltına alınan otopark işletmecisi Hakan K. ve yabancı uyruklu 5 şüpheli emniyette sorguya alındı. Hakan K.'nın Thomson marka silahı Sırp kökenli şüphelilerin kaldığı evde bulunduğunu ifade etmesi üzerine sorguya alınan ve bir banka soygunu planladıkları bilgisine ulaşılan yabancı uyruklu 5 şüpheli niyetleri ve eylemleri hakkında bilgi vermezken sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

YAZILIM YÜKLÜ SOKET

Saatlerce kamera görüntüsü izleyerek şüphelilere ulaşan ekipler, ele geçirilen malzemeleri tek tek değerlendirmeye aldı. Ele geçirilen 2 kontak soketine özel yazılım yüklendiği ve hırsızlık için kullanıma uygun olduğu belirlendi. Balyoz, telsiz, demir testeresi, sprey boya ve jummer ise şüphelilerin büyük bir soygun peşinde olduğunu ihtimalini ortaya koydu.

ALARM SİNYALİ KESMEK İÇİN JUMMER

Hazırlığı yapılan büyük bir soygunda, Jummerı soyulması planlanan yerin alarm sinyalini kesmek için, sprey boyayı güvenlik kameralarına sıkmak için, balyoz ve demir kesici testereyi duvar kırmak için kullanmayı planladığı belirlenen çetenin, Thomson marka silahı ise soygun sırasında yaşanacak bir çatışma halinde kullanmak amacıyla yurt dışından getirdiği tespit edildi. Polisin çete üzerindeki çalışması devam ediyor.