Şişli Belediyesi'nde işçiler 'direniş' başlattı

Şişli Belediyesi'nde işçiler 'direniş' başlattı

DİSK Geneliş Sendikası 3.nolu Şube Başkanı Şenol Erdem Şişli Belediyesi'nde işçilerin başlattığı 'direniş' hakkında YURT'a açıklamalarda bulundu.

Süleyman Kılıç/

Şişli Belediyesi'nde bugün DİSK'e bağlı Geneliş Sendikası 'direniş' başlattı. 

DİSK Geneliş Sendikası 3.nolu Şube Başkanı Şenol Erdem 'neden direniş başlattıklarını' şu sözlerle açıkladı:

Direnişimizin sebebi, burada personel alım ihalesi var. Burada Kent Yol A.Ş. 17-20 yıldır bir şirket. Yüzde 99 hissesi belediyenin olan bir şirket. Bu ihale alımıyla ilgili, personel alım ihalemizde, temizlik ihalemizde Kent Yol üzerinden gerçekleşiyordu. Fakat şimdi bu ihaleye Kent Yol'u sokmayarak, işçi arkadaşlarımızı taşeron firmaya veriyorlar. Bizim bugünkü eylemimizin amacı bir ihtar niteliğinde. Biz belediye'ye konuyla ilgili bir çağrı yaptık. Sorun çözülmediği ise Pazartesi'den itibaren üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Kent Yol işçilerinin mağdur olmaması için, hak kayıplarının olmaması için böyle bir şeye girdik. Belediye Başkanımız ihale şartlarının el vermediğini, Kent Yol'un bu konuda mağdur olduğunu söylüyor. Ama hayır, ihaleye girme şartlarındayız. SSK vergi borçlarını ödedi. Kent Yol'un dosyaları hazır, bir talimatla ihaleyi alabilecek durumdayız.

 Bu direnişin CHP ve CHP lideri ile ilgisi olmadığının altını çizen Erdem "Bizim burada yaptığımız eylem, belediye yönetiminin kendi başına almış olduğu yanlış kararın neticesinden kaynaklı. Cumhuriyet Halk Partisi ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile herhangi bir ilgisi yok. Ama biz partimizede, partimizdeki il ve ilçe başkanından da buradaki mağduriyetin giderilmesi adına yardım ve destek bekliyoruz. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ankarada Adalet Yürüyüşüne başladı, biz burada DİSK/Genel İş olarak Türkiye genelindeki pazar günü gerçekleşen mitinge büyük bir katılım ve destek verdik. Bugün aynı desteği, duyarlılığı CHP Genel Başkanından, il ve ilçe başkanımızdan beklıyoruz. En kısa zamanda bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Giderilmediği taktirde ise üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Yinede bu şartlarda, belediye yönetiminin 2 günlük süresi var. Bu sorunun giderileceğinden eminim. Bu işin değişik boyutlara yansımasından taraf değilim. Çünkü burası çok farklı bir belediye, herkesin gözü bu belediyenin üzerinde, biz yıpranmadan ve bu olayların farklı bir boyutlara gitmesinden yana değiliz. Ben şube başkanı olarak bu işin başındayım. Değişik boyutlarada izin vermeyeceğim. Ama ihaleninde bir an önce yerine oturmasını istiyoruz."

YURT GAZETESİ'NE AÇIKLAYACAĞIM

Yurt Gazetesi'ne bu duyarlılığından dolayı teşekkür eden Erdem "Zaten takip ettiğimiz bir gazetedir. Ben bu konuda ileriki günlerde de, daha değişik konularda ve daha kapsamlı bilgi vereceğim Yurt Gazetesi'ne. Tekrardan teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.