Şişli'deki 'çöp krizi'nde flaş gelişme

Şişli'deki 'çöp krizi'nde flaş gelişme

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın devreye girmesiyle Şişli Belediye Başkanı ile sendika yetkilileri ve işçiler CHP Genel Merkezi'nde saat 17:00'da biraraya geldi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Ankara’ya çağrıldı. Temizlik işçilerinin bir günlük işi yavaşlatma ve Ankara’ya yürüme kararı ile zirveye çıkan  Kentyol uzlaşmazlığı için CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’tan sonra Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger de ‘arabulucu’ olarak devreye girdi.

DİSK’e Bağlı Genel iş Sendikası teşkilatlanmadan sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Taner Şanlı dün gece CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba ile görüştü.

Görüşme sonunda Ankara’ya adalet yürüyüşü yapma kararını 24 saat askıya alan Taner Şanlı Başkanlığındaki DİSK’e bağlı  Genel İş Yöneticileri bugün saat 17.00’de Ankara’da Şişli  Belediye Başkanı Hayri İnönü ile bir araya geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat devreye girdi, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, sendika temsilcileriyle grevde olan işçiler toplu sözleşme sorunlarını görüşmek ve çözüme ulaştırmak için CHP Genel Merkezi'nde saat 17:00'da biraraya girerek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçi temsilcileri, Erdal Aksünger, Seyit Torun ve Veli Ağbaba katıldı.

İKİNCİ TOPLANTI YAPILACAK

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda krizin en kısa süre çözülmesi için Salı günü saat 14:00'da tekrar bir toplantı gerçekleşecek. Salı günkü toplantı da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'den CHP kurmayları 'akılcı bi çözümle' gelmesini istedi. Hayri İnönü toplantı da yaşadıkları problemleri dile getrirken Salı günkü toplantıya 'çözüm paketiyle' geleceğini söyledi. İşçi temsilcileri de yurttaşların zarar görmemesi için şimdilik grevi askıya alacaklarını, çözüm bulunmazsa da İstanbul'dan Ankara'ya Adalet Yürüyüşü başlatacaklarının altını çizdi.