AKP'den suikast timi cezaları için ilk açıklama: Ümit verici

AKP'den suikast timi cezaları için ilk açıklama: Ümit verici

FETÖ'nün suikast timinin yargılandığı davada kararlar açıklandı. 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verildiği yargılamayı mahkemede takip eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, kararı değerlendirdi. Kan, "Adaletin tecelli edeceği noktasında şüphemiz yoktu. Bu yapılan çirkin, hain darbe girişiminin akabinde de mahkemelerin karar vermesi bizim adımıza ümit verici" dedi.

Kan, duruşma salonu önünde yaptığı açıklamada, mahkemenin en güzel ve hukuka uygun bir şekilde devam ettiğini ve sonlandığını söyledi.

"15 Temmuz'un herkesin en temel hakkı olan hayat hakkına karşı bir darbe girişimi" olduğuna dikkati çeken Kan, şöyle konuştu:

"Biz adaletin tecelli edeceği noktasında şüphemiz yoktu. Bu yapılan çirkin, hain darbe girişiminin akabinde de mahkemelerin karar vermesi bizim adımıza ümit verici, bugünkü davada da Cumhurbaşkanımıza suikast, Anayasa'yı ihlal gibi birçok farklı unsurlardan karar vermiş oldu. Hayırlı olsun. Diğer mahkemelerde inşallah en kısa zamanda neticelenir ve adaletin tecelli edişine hepimiz şahit olmuş oluruz."