Son dakika: Erdoğan’dan İran’la kritik görüşme

Son dakika: Erdoğan’dan İran’la kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ardından İranlı mevkidaşı ile telefonla görüştü. İki liderin görüşmesinde Suriye konusu gündemdeydi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında bugün gerçekleşen görüşmede, Suriye meselesindeki son gelişmelere dair fikir teatisinde bulunuldu. Türkiye, Rusya ve İran’ın ilkini Soçi’de gerçekleştirdikleri liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul’da yapılması hususu Ruhani’yle yapılan görüşmede de teyit edildi.

İki lider, bölgesel sorunlar çerçevesinde, Türkiye ile İran arasında terörle mücadele ve güvenlik konularında iş birliğinin artmasının memnuniyet verici olduğunu belirttiler. Görüşmede, Rusya’nın başlattığı Soçi'de gerçekleşen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde Türkiye ve İran’ın desteğiyle mesafe kat edilmiş olmasının müspet bir gelişme olduğu vurgulandı.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sabah Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde de gündeme gelen liderler düzeyinde İstanbul’da yapılacak üçlü zirvenin tarihinin, önümüzdeki haftalarda belirleneceği kaydedildi.