Son dakika: Malezya'da yakalanan üç FETÖ yöneticisi Türkiye'ye gönderildi!

Son dakika: Malezya'da yakalanan üç FETÖ yöneticisi Türkiye'ye gönderildi!

Malezya'da geçen hafta gözaltına alınan Turgay Karaman, İhsan Aslan ve İsmet Özçelik'in Türkiye'ye gönderildiği resmen açıklandı. FETÖ'nün haber siteleri, Malezya'daki gözaltıları "Türkler kaçırıldı" diye duyurmuştu.

Malezya'da geçen hafta yakalanan FETÖ'cüler Turgay karaman, İhsan Aslan ve İsmet Özçelik, Türkiye'ye iade edildi. Malezya Emniyet Genel Müdürü Halid Ebubekir, üç ismin dün Türkiye'ye gönderildiğini duyurdu.

Malezya Başbakan Yardımcısı Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, üç FETÖ yöneticisinin Türkiye'ye iade edileceğini dün açıklamıştı.

Türkiye'ye iade edilen Karaman İpoh'da faaliyet gösteren uluslararası okulun müdürü, Özçelik akademisyen, Aslan da işadamıydı. FETÖ'nün haber siteleri, Malezya'daki gözaltıları "Türkler kaçırıldı" diye duyurmuştu.

FETÖ'cüler Malezya polisi tarafından IŞİD faaliyetlerini yayma, etkileme ve finanse etme suçlamasıyla sorgulanmıştı. İsmet Özçelik, Aralık 2016'da bir göçmen polisine saldırı suçlamasıyla tutuklanmış ancak bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Malezya, iki FETÖ üyesini daha Ekim 2016'da Türkiye'ye iade etmişti.