Son dakika! YPG'den Türkiye'ye düşman değiliz açıklaması

Son dakika! YPG'den Türkiye'ye düşman değiliz açıklaması

YPG'nin başını çektiği DSG'den çarpıcı bir açıklama geldi. Açıklamada üstü kapalı olarak Türkiye'ye düşman olunmadığı öne sürüldü. Açıklamada, "DSG, IŞİD'i yenilgiye uğratmaya ve Suriye'de istikrarı sağlamaya odaklanan bir barış hareketidir. Kahraman savaşçılarımız sayesinde 'mezarlıkta yer edinen' IŞİD dışında hiç kimseye karşı bir düşmanlığımız bulunmuyor" denildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Afrin harekatıyla ilgili açıklamasında, "DSG, IŞİD'i yenilgiye uğratmaya ve Suriye'de istikrarı sağlamaya odaklanan bir barış hareketidir. Kahraman savaşçılarımız sayesinde 'mezarlıkta yer edinen' IŞİD dışında hiç kimseye karşı bir düşmanlığımız bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

IŞİD'i nihai olarak yok etmek için Suriye'nin doğusunda düzenledikleri operasyonun sürdüğünü de belirten DSG, "Son 24 saat içinde IŞİD'le yaşanan çatışmalarda çok sayıda kahramanımızı yitirdik. Operasyon tamamlanma aşamasında ve operasyonu bitirmeye hazırız ancak Türkiye'den Afrin'e yapılan beklenmedik saldırılar IŞİD'in yeniden canlanması yönünde tehdit oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, DSG'nin Türkiye topraklarına saldırma planları olmadığının altı çözildi. DSG, bu ididaların Türkiye tarafından askerlerini ve aşırılık yanlısı muhalif grupları Suriye topraklarına sokmak için bir bahane olarak kullanıldığını öne sürüldü.