Soner Çetin'den Kılıçdaroğlu'na söz

Soner Çetin'den Kılıçdaroğlu'na söz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in organize ettiği, açılış töreninde 10 binlerce Adanalı'ya seslendi. Adana'da merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, açılış konuşmasını yaptı. Çetin konuşmasında CHP liderine Adana'yı alacaklarının sözünü verdi.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Çetin, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan bir söz vermek istiyorum. Gece gündüz demeden çalışacağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da mazbatasını size getirip teslim edeceğiz" dedi.  Çetin toplanan vatandaşlara seslenerek, "Mütevazı toplu açılış törenimizi mitinge çevirmişsiniz. Hazırladığımız tanıtım filmini kısa tutmalarını istedim. Ancak, 4 yılda yaptıklarımızı anlata anlata bitiremiyoruz. Hemşerilerimiz bizim belediyecilik anlayışımızı çok iyi biliyor. Bu 4'ncü büyük açılış töreni. İlkini belediye başkanlığını kazandığımızın 7'nci ayında yaptık. Bir çok belediye, 'hoş geldin' ziyaretleriyle uğraşırken biz gece gündüz çalışıyorduk. her yıl toplu açılışlar yaptık. bu açılışların 5'ncisini 30 mart 2019 seçimlerinden hemen öncesinde yapacağız" diye konuştu.

ÇUKUROVA Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Adana’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yurt Mahallesi Muhtarlığı önündeki konuşmasında, 18 Mart’ın Çanakkale Destanı’nın yazıldığı gün olduğunu belirterek, şunları söyledi;

“Bugün özel bir gün 18 Mart Şehitler Günü. Çanakkale Zaferi’nin de 103’ncü yıl dönümü. Çanakkale Zaferi dünyada önemli dönüm noktalarından biridir. 7 düvele karşı olağanüstü bir mücadele verilmiştir. Kahraman ordumuza tarihin her döneminde güvendik, yine güveniyoruz. Vatanın güvenliği için mücadele eden kahraman ordumuza selam gönderiyorum. Çanakkale Savaşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisini ilk kez gösterdiği savaştır. Çanakkale’de Adana Bayırı denen yerde yaklaşık 800 Adanalı şehit oldu. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”

AYNI BAYRAĞIN ALTINDAYIZ

Şehitler arasında ayrım yapıldığının kendisine aktarıldığını belirten ve bununla ilgili TBMM’ye kanun teklifi verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Şehitler arasında ayrım yapılmaz. Az önce şehit aileleriyle birlikte olduk. Bir şehit ailesi, ‘15 Temmuz şehitleriyle, diğer şehitler arasında fark yaratıyorlar’ dedi. Biz bunun için parlamentoya kanun teklifi verdik. Şehitler bizim şehitlerimizdir. Aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Ülkemizin, bayrağımızın, İstiklal Marşımızın üzerine titriyoruz. İstiklal Marşımız bu ülkenin onurudur. İstiklal Marşı’na kimse söz edemez. Babalarımız, dedelerimiz Milli Kurtuluş Savaşı’nı verip düşmanı denize dökerken, biri çıkıp, ‘Keşke Yunanistan galip gelseydi’ diyor. Bu kim? Bir deli. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan da onu ziyaret ediyor. Bunu içime sindiremiyorum.”

BELEDİYELERE 2 TALİMATIM VAR

CHP’li belediyelere 2 talimatının olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlığını kazandı- ğınız andan itibaren bir partinin değil bütün herkesin başkanı olun. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘metro yapacağız, önce bize oy verenlere hizmet edeceğiz’ diyor. Ama İstanbul’u, Adana’yı, Mersin’i, Antalya’yı, Denizli’yi, Bursa’yı biz alacağız. Biz ayrımcılık yapmayız. Ayrımcılığı onlar yapıyorlar, biz toplumu birleştireceğiz. Toplum çok gerildi. Sabah, öğle, akşam hep konuşuyor. Fazla konuşuyor, işçi, esnaf, halk perişan. İkinci talimatım, her belediye başkanı yaptığı bütün harcamaların hesabını verecek. Yaptığımız her hizmetin ne kadar mal olduğunu vatandaşa anlatacağız.”

GERGİNLİKTEN BIKTIK

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Demokrasi herkese lazım sadece CHP’lilere değil. Farklı kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız olabilir. Ama bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Gerginlikten kavgadan bıktık. Tüm Türkiye huzur istiyor.”

'ASKER ANNELERİNİN YÜREĞİ PIR PIR ATIYOR'

ADANA Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Şehitlerimiz, gazilerimiz bayrak için vatan için mücadele ediyor. Onlar vatan ve bayrağımız için canlarını feda etti. Onları belli günlerde değil, her gün anmalıyız. Şimdi Afrin’de kahraman ordumuzun mücadelesi var. Annelerin yüreği pır pır atıyor, ‘Oğlum inşallah mücadelesini yapar, evine sağ salim gelir’. Ama bu mücadelede şehitlerimiz de geliyor. En son bir binbaşımız şehit oldu. Tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz “ dedi.