Sosyal medya Oğan'a ateş püskürdü!

Sosyal medya Oğan'a ateş püskürdü!

AKP'li Ayhan Oğan dün akşam katıldığı televizyon programında “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” demişti. Oğan'ın sözleri sonrası sosyal medya kullanıcıları ateş püskürdü.

CNNTürk’te Ahu Özyurt’un sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının dün akşamki bölümünde ‘yeni devlet’ tartışması yaşandı. Programın konuklarından AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır” dedi. Oğan’ın sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI!

Sosyal medya kullanıcıları ve siyasiler Ayhan Oğan’ı ‘Anayasal düzeni yıkmakla’ suçlayarak Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Oğan’ın yaptığı açıklamalara İsmail Saymaz, ‘Ayhan Ogan en son Yetmez Ama Evet kampanyası sırasında cemaatle birlikte yeni devlet kuruyordu. Kurduğu devlet, 15 Temmuz’da başımıza çöktü’ diyerek tepki gösterdi.

İşte atılan tweetler:

Prof. Dr. Ümit Özdağ: 

"Türk milleti devletini 30 Ağustos'ta kanlı Zafer süngüsünün ucunda kurdu.Yıkmak isteyen TÜRK milleti ve süngüsü ile yeniden karşılaşır"

İsmail Saymaz:

"Ayhan Ogan en son Yetmez Ama Evet kampanyası sırasında cemaatle birlikte yeni devlet kuruyordu. Kurduğu devlet, 15 Temmuz'da başımıza çöktü"

Can Yılmaz:

"Devletin temelleri Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920 de atıldı, 29 Ekim 1923 de ilan edildi. Yeni devlete ihtiyacımız yok."

Tuncay Özkan:

"Anayasal düzene karşı açıkça suç işleyen AKP'li Ayhan Oğan için savcıları göreve çağırıyorum. Devleti yıkma heveslilerinden hesap sorulmalı!"

İsmail Dükel:

"Ayhan Oğan, sen devlet falan kuramazsın da seni kim kurdu onu söyle.!!"

Mustafa Balbay:

"Ayhan Oğan'ın temsil ettiği zihniyet kursa kursa devlete karşı kumpas kurar."