Star yazarı: ‘AKP’de güç kirlenmesi var’

Star yazarı: ‘AKP’de güç kirlenmesi var’

Ardan Zentürk, 'Sayın Erdoğan, listeyi kendiniz yapın!..' başlıklı yazısında, “10 yılı aşan tek başına iktidar olma durumu, bir parti için ağır siyasi yüktür. Ama bir “güç kirlenmesi” var mı, var” dedi. Zentürk, 24 Haziran ve 2019 yerel seçimlerinin, ‘yıllanmış milletvekili kadroları ve dinozor belediye başkanları’ ile vedalaşma günü olması gerektiğini belirtti.

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, AKP’de güç kirlenmesi olduğunu belirterek, 10 yılı aşan bir siyasi iktidarın, ağır bir yük olduğunu kaydetti. Zentürk, partide genç, reformcu ve atak isimlere yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Zentürk'ün ‘Sayın Erdoğan, listeyi kendiniz yapınız’ yazısının ilgili kısmı şöyle:

'İL KONGRELERİ, EH İŞTE…’

“Başlıktaki ricam, aynı zamanda Sayın Bahçeli için de geçerlidir. Anladınız. Milletvekili aday listesinden söz ediyorum, milletin yüz yıllık hesaplaşmayı, tarihi beka mücadelesini sabırla omuzladığı bir dönemde siyasetin hata yapma lüksü yoktur.

10 yılı aşan tek başına iktidar olma durumu, bir parti için ağır siyasi yüktür, AK Parti, lideri Erdoğan’ın olağanüstü kişiliği ve partiyi iktidarda tutmakta kararlı “siyasi dip dalganın mütevazi neferleri” sayesinde bu yükü azaltarak yaşadı.

Ama bir “güç kirlenmesi” var mı, var, zaten Erdoğan bunu “metal yorgunluğu” olarak tanımlayalı aylar oldu. Bu süreçte yapılan il kongreleri bir değişim rüzgarı oluşturdu mu, yer yer belki, ama eh işte…

EKİPLEŞME VE LOBİLEŞME

İl başkanlıklarından yerel yönetim makamlarına, oradan da Ankara siyasetinin labirentlerine sızan bir ekipleşme, ülkenin tarihindeki en reformcu hareketini statükocu çizgiye taşıma gayretleri, fazla değişim olmasın, işlerimiz bozulmasın anlayışının öne çıktığı lobileşmeler var mı, var...

Çözüm, köklü kadro yenilenmesi, güvenlik süzgecinden geçmiş genç kadroların, daha fazla demokrasi, güçlü adalet ve özgürlükler için AK Parti’de kontrolü ele almasıdır.

‘DİNAZORLARLA VEDALAŞMA GÜNÜ’

24 Haziran’da yıllanmış milletvekili kadroları, 2019 yerel seçiminde ise bir türlü oturdukları makamları bırakmak istemeyen dinozor belediye başkanları ile vedalaşma günü olmalı…

15 Temmuz akşamı, emperyalizmin 1 Dolar’lık askerlerinin karşısına dikilen millet, başlattığı direniş ruhunun takipçisidir ve bu işin kendini yenileyen bir kadro ile mümkün olabileceğine inanmaktadır.

Millet AK Parti’den siyasetin tüm alanlarında, “radikal reformcu, genç, son sözünü baştan söyleyen, biat kültürünü siyasetten söküp atan, fikri hür, vicdanı hür, beka mücadelesinin ön safında Erdoğan’a bile yer bırakmayacak ataklıkta” bir kadro bekliyor.

Millet bunu hak ediyor…"