Star yazarından flaş sözler: ‘Erdoğan ittifaka değil, kendine oy istedi’

Star yazarından flaş sözler: ‘Erdoğan ittifaka değil, kendine oy istedi’

Son dönemde Cumhur ittifakında sıkıntı yaşandığı gündeme gelirken, Star yazarı Sibel Eraslan, “MHP’nin sesi nerede pek belli değil” dedi. 'Cumhur İttifakı'ndan ziyade, AKP’nin geniş gardırobunda bütün Türkiye'ye has menülere sahip bir parti olduğunu belirten Eraslan, “Zaten Erdoğan da Diyarbakır konuşmasında ittifaka değil, kendisine ve kendi kurduğu hizmet esaslı siyasete oy istedi” ifadelerine yer verdi.

Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan,  Cumhur İttifakı’nda yaşanan MHP tartışmasına değinirken, “MHP’nin sesi nerede pek belli değil. ''Cumhur İttifakı''ndan ziyade, AK Parti geniş gardırobunda bütün Türkiye'ye has menülere sahip bir parti... Zaten Erdoğan da Diyarbakır konuşmasında ittifaka değil, kendisine ve kendi kurduğu hizmet esaslı siyasete oy istedi" dedi.

Eraslan, ‘Güneşin alnından seçim notları’ başlıklı yazısında, AKP’nin seçim çalışmalarının bir fırtına gibi estiğini savunurken, partiyi 24 Haziran’a taşıyan ana gövdenin kadınlar olduğunu kaydetti. Geçen haftaya oranla coşkunun gözle fark edilir şekilde arttığını ileri süren Eraslan, şunları yazdı:

“MHP'nin sesi nerede, pek belli değil, ''Cumhur İttifakı''ndan ziyade, AK Parti geniş gardırobunda bütün Türkiye'ye has menülere sahip bir parti... Zaten Erdoğan da Diyarbakır konuşmasında ittifaka değil, kendisine ve kendi kurduğu hizmet esaslı siyasete oy istedi. Ramazan, haziran sıcağı, trafik olmasına rağmen, kadınların yüzlerindeki tebessüm insana sekinet veriyor. Arazide görüştüğümüz kadınlar, hayatın kalbinden soruyorlar hayat pahalılığı, ekonomik refah gibi... AK Parti Hükümetleri döneminde önemli adımlar atılmış, kişi başına milli gelir 2002'de 3.500 dolar seviyesindeyken 2017'de 10.600 dolara çıkmış. 2002'de 12 milyon olan aktif sigortalı sayısını 2018 yılı şubat ayı itibarıyla 22 milyona ulaştırmış. Sosyal güvenlik konusunda yüzde 84’lük bir artış anlamında bu... “