Süleyman Şah Türbesi yeniden mi taşınıyor?

Süleyman Şah Türbesi yeniden mi taşınıyor?

İddiaya göre; Şubat 2015’te Şah Fırat Operasyonu ile Eşme köyüne getirilen türbe, bölge PKK’dan temizlendikten sonra Karakozak’taki eski yerine taşınacak.

Ankara ile Washington’un Münbiç anlaşmasına göre PKK’dan temizlenecek kentte TSK 6, Pentagon ise 5 gözlem noktası kuracak.

Münbiç'in PKK'dan temizlenmesine dair ABD ile Türkiye arasında varılan mutakabata göre kent genelinde gözlem noktaları kurulacak. Türkiye'nin İdlib'de başarıyla uyguladığı modelin benzeri Münbiç için de geçerli olacak.

Yeni Şafak’tan Yılmaz Bilgen’in haberine göre; terör işgaline tamamen son verilecek stratejik kentte asayiş, eğitim, sağlık, yargı gibi birimler yeniden şekillenecek, PKK'nın işgal dönemine ait tüm kalıntıları ortadan kaldırılacak. Edinilen bilgilere göre Münbiç'te Türkmen, Arap ve Türklerden oluşacak yeni bir meclis kurulacak. PKK döneminde yönetimde görev alanların tamamı tasfiye edilecek. İşlemeye başlayan 45 günlük süreçte daha önce PKK'nın tehditleriyle bölgeden ayrılmak zorunda kalan Münbiçlilerin geri dönüşü sağlanacak.

Horoz, Ebu Galgal, Sulayim, Tışrin, Sırrrin ve Karakozak da örgütten arındırıldıktan sonra Süleyman Şah Türbesi yeniden eski yerine taşınacak. Sürecin devreye girmesiyle dün Suriye genelindeki PKK elebaşıları Tışrin’e gelerek ABD’lilerle toplantı yaptı. Örgüt üst düzey isimlerinin büyük moral çöküntüsü içinde olduğu belirtiliyor.

YİNE TABELA OYUNU

Yeni Şafak'a konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Vecih Cuma, PKK tarafından kurulan askeri ve yerel mecliste görev yapan şahıslara dikkat çekti. Cuma, "Kamışlı, Ayn el-Arab gibi farklı bölgelerden getirilen örgüt mensuplarından Cemil Mazlum, Şervan Derviş gibi üst düzey PKK'lılar Münbiç meclisinde görev yapan isimler. Yeni dönemde bu isimlerle PKK kalıntısı kurumların tamamı tasfiye edecek" dedi.

Çavuşoğlu'nun Washington temasları sonrası "Çekiliyoruz" diyen örgütün, Münbiç yönetimini, 2016'daki PKK işgali sonrası kurulan meclise devretmek istediğine dikkat çeken Dr. Vecih Cuma, bu ilanın açık bir hile ve oyalama taktiği olduğunu söyledi. Cuma, "Terör örgütü açıklamasında bahsedilen korsan meclis üyelerinin tamamı PKK yandaşı isimlerden oluşuyor. PKK'nın hedefi ABD himayesinde yine basit kelime, tabela oyunlarıyla Münbiç'te kalmak" diye konuştu.