Suriyeliler ve ‘Yan gel yat Osman’…

Suriyeliler ve ‘Yan gel yat Osman’…

YURT yazarı İsmet Orhan, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, Kurban Bayramı’nda Suriyelilere 1500 TL kurban parası yardımı açıklamasını gündeme getirerek, “Türkiye’de, işsizlik, açlık, yokluk tavan yapmış, ekonomi batmış. Biz hala Suriyelileri doyurma, doğurtma ve kollama peşindeyiz” dedi. Orhan, ‘tadı kaçan’ bu durumun, ‘bir acı proje’ olduğunu kaydetti.

YURT yazarı İsmet Orhan, “Türkiye’de işsizlik, açlık, yokluk ve yoksulluk tavan yapmış, ekonomi batmış, biz hala Suriyelileri doyurma peşindeyiz. Suriyeliler bize ne veriyor? Her gün gasp, tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu, terör nasıl yapılırın örneklerini veriyorlar” dedi. Orhan, bu durumun bir proje olduğunu öne sürerken, üç beş yıl sonranın iç savaş temellerinin atıldığını savundu.

Orhan, ‘Acı projenin ürünleri’ başlıklı yazısında, günlük yaşamda her saat ve dakika Suriye, Suriyeli ya da Suriyeliler kelimesi geçmeden bir an kalmadığını belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın “Kurban bayramında Suriyelilere 1500 tl kurban parası yardımı yapacağız. Kurban ibadeti yapmak onların en doğal hakkı. Bunu karşılamak bize düşer” şeklindeki sözlerini gündeme getiren Orhan, “Sevgili bakan! Unuttuğumuz bir Anadolu tabiri var. Komşuda pişer bize de düşer... Yahu bunlar kendi ülkesinde pişmeden bize düştüler” dedi.

Orhan, şöyle devam etti:

“Türkiye’de, İşsizlik... Açlık... Yokluk yoksulluk tavan yapmış... Ekonomi batmış, bitmiş... Biz hala Suriyelileri doyurma, Doğurtma ve kollama peşindeyiz... Suriyeliler bize ne veriyor? Her gün, Gasp, tecavüz, hırsızlık, uyuşturucu,terör nasıl yapılırın örneklerini veriyorlar...

Yan gel Osman tam da bu işte... Maaş ver vergi alma... Askerlik yaptırma... Nasıl olsa her gün garibanın Mehmetçiği ölüyor... Eeee... Vatandaşlık ver ! Ne uğruna ? Geçici oy uğruna...

‘BU İŞİN TADI KAÇTI...’

Proje olduğu apaçık ortada...

Komşu... Mülteci... Müslüman... İnsani yardım hepsi hikaye...

Üç beş yıl sonranın iç savaş temelleri atılıyor... Türkiye’nin, Irak... Suriye... Pakistan... Afganistan olmasının planları yapılıyor... Durum çok vahim !

Yapın bakalım referandum... Türk halkı Suriyelileri istiyor mu? İstemiyor mu? Yapamazlar...

Çünkü bu işin referandumu projeye aykırı...”