Lizbon'da gündem yeni Avrupa

Lizbon'da gündem yeni Avrupa

Portekiz’in Başkent, Lizbon’da devam eden PES Konsey Toplantıları’nda SODEM ve Avrupa Sosyalist Partisi görüşmeleri devam ediyor.

Lizbon’da, SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yönetim Kurulu Üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve MuratpaşaBelediye Başkanı Ümit Uysal, PES’in davetlisi olarak bulunuyor. Başkanlar Avrupa Birliği’ndeki yerel temsilcileri bir araya getiren PES konsey toplantılarına katılıyor.

2 günlük programda, atölye çalışmaları yapılıyor. Avrupa’dan çok sayıda yerel temsilcilerin katıldığı atölye çalışmaları ‘Avrupa’yı tabandan yeniden inşa etmek – Avrupa’nın güçlü kasaba ve şehirlere ihtiyacı var’ başlığıyla gerçekleştiriliyor. Devam eden görüşmelerle ilgili açıklamalar yapan SODEM ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi:

“SODEM YK olarak Lizbon’da, Avrupa Sosyalist Partisi ile dayanışmanın yeni yollarını geliştirmeye çalışıyoruz. Avrupa Sosyalistleri yeni bir Avrupa kurmaya hazırlanıyor. Muratpaşa, Giresun ve Seyhan Belediye Başkanlarımızla birlikte çok verimli geçtiğini düşündüğüm toplantılar gerçekleştiriyoruz. Toplantılardan oluşturacağımız verileri Genel Merkezimize ileteceğiz.”

SODEM YK’nın Lizbon görüşmeleri 2 Aralık Cumartesi günü tamamlanacak.