Sürmene’de verilen söz tutulmadı! Ağaç yerine villa inşa edildi!

Sürmene’de verilen söz tutulmadı! Ağaç yerine villa inşa edildi!

Geçtiğimiz Ocak ayında Sürmene Çamburnu'nda çıkan ve 50 hektarlık alanın küle dönmesine vesile olan yangının ardından ortaya atılan 'yapılaşma' iddiaları doğru çıktı. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in drone ile çektiği görüntü, söz konusu alanda villa yapıldığını ortaya koydu.

Geçtiğimiz Ocak ayında Sürmene Çamburnu’nda 7 ayrı noktadan çıkan yangın 50 hektarlık alanı yakmış ve 250 yılda yetişen sarıçam ağaçlarını yok etmişti.
Yangının piknikçilerden dolayı mı yoksa kundaklama sebebiyle mi çıktığı belirlenemedi. Ancak yangından sonra birtakım iddialar ortaya döküldü. İddialardan bir tanesi Katar Emiri’nin alanı beğendiği ve yer istediğine yönelikti.

Bir diğer iddia da yanan bölgede yapılaşmaya imkan tanınacağıydı. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise bu iddiaları reddederek, “Yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez” demişti.

CHP'li vekil Haluk Pekşen, alanın son halini drone ile görüntüledi. Görüntülerde alanın nasıl yapılaştığı çok net bir şekilde görülüyor.