Suruç’taki olay için hükümetten ilk açıklama…Milletvekilinin kardeşi öldü

Suruç’taki olay için hükümetten ilk açıklama…Milletvekilinin kardeşi öldü

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba yönelik saldırının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, katıldığı TV programında, "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi." dedi. Kılıçdaroğlu da olayla ilgili açıklamada bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, katıldığı TV programında, "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi. "4 ağabeyim yaralı" dedi. İki tanesi ağır yaralıymış. Yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedirler. Giderler kendi tercih ettikleri kişiye oy verirler. Bir insanlar, çatışma, yaralama gibi bir tablonun olmaması lazım. Umarız kimse hayatını kaybetmemiştir. Umarız gerginlik sona erer. Politikacıların da dikkatli bir dil kullanması gerekiyor. Artık bu tür olaylar da tarihte kalmalı." diye konuştu.

İBRAHİM KALIN: ŞİDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, “Suruçtaki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği'nden Suruç açıklaması: Biri sayın milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti

Bıçak ve silahların kullanıldığı kavgayla ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, 3 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, olayın saat 15.56 sıralarında AKP Milletvekili Yıldız'ın yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında çıktığı kaydedildi.

Valilik açıklamasında, "İki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır" dendi.

Hastaneye kaldırılanlardan bir kişinin daha hayatını kaybettiği ve ölü sayısının dörde yükseldiği öğrenildi.