Survivor oylamasında sahtecilik iddiasına Acun'dan 'belgeli' yalanlama!

Survivor oylamasında sahtecilik iddiasına Acun'dan 'belgeli' yalanlama!

'Survivor' yarışmasında geçtiğimiz sezonun finalinde SMS oylarında sahtecilik yapıldığı iddia edildi. İddia üzerine, SMS oylarını onaylayan noter Rabia Kaban hakkında soruşturma izni istendi. Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan ve iddiaları yalanlayan Acun Ilcalı oylama sonucunun belgesini yayınladı.

‘ C.S. isimli bir kişi TV 8 ekranlarında yayınlanan ‘Survivor’ isimli yarışmada sahtecilik yapıldığını iddia ederek ihbarda bulundu. Vatandaşın ihbarında, yurt içinden ve yurt dışından gelen oyların 15 dakika gibi kısa bir sürede sayılmasının mümkün olmadığı, noterin televizyon ilkeleri gereği belirlenen ismi birinci olarak yazdığı ve böylece evrakta sahtecilik suçu işlediği öne sürdü. Kaban ifadesinde, ‘Survivor’ isimli yarışma programının noterliğini üstlendiğini, SMS sonuçlarının belirlenmesi için özel bir sistemle gelen SMS sayılarını tutanağa bağladığını ve tutanağa göre Ogeday isimli yarışmacıya daha çok SMS geldiğini belirtti. Kaban, evrakta sahtecilik yapmadığını ileri sürse de savcılık tarafından Adalet Bakanlığı’na yazı yazılarak Kaban hakkında soruşturma izni istendi. Noter hakkındaki soruşturma için Adalet Bakanlığı’nın izin verip vermeyeceği yönündeki kararı bekleniyor. Yaşanan bu olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Acun Ilıcalı, “Ne olmuş? Adamın biri sonuçtan memnun olmamış, şikayet etmiş… Yıllardır yetkili kurumlardan gelen oylama sonuçlarını noter tespit ediyor, biz de açıklıyoruz. Noterden daha güvenli bir kurum var mı? Bize hile yaptınız diyen iftiracıdır.
Madem oy adetlerini gösteren sonuçları görmek istiyorlar, onu da hemen paylaşırız.  Biz kimsenin hakkını yemeden emeğimizle buralara geldik, isteyen her şeyi inceler, kimse namusumuza dil uzatamaz” ifadelerini kullanarak bir belge yayınladı