Suudi Büyükelçiliği'nden o iddiaya ilişkin açıklama!

Suudi Büyükelçiliği'nden o iddiaya ilişkin açıklama!

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Suudi Veliaht Prensi'nin Türkiye'ye yönelik olduğu öne sürülen ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Mısırlı gazetecilere ''İran, Türkiye ve terörist gruplar çağımızın şer üçgeni. Erdoğan'ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşleri de kullanarak halifeliği yeniden tesis etmek istiyor'' dediği öne sürülüyordu.

Mısırlı gazeteci Lamis Elhadidi'ye göre Türkiye'den ''Erdoğan'ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşleri de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor'' diye söz eden Suudi Veliahtı, İran'ı da 'mezhepçilik yapmak ve ideolojik devrimini yaymaya çalışmakla' suçladı.

KATAR MESAJI

Veliaht Prens, Suud liderliğindeki blokun İran ve Müslüman Kardeşlerle ilişkileri gerekçesiyle yaptırım uyguladığı Katar'la ilgili bu ay sonunda Riyad'da düzenlenecek Arap Birliği zirvesinden dışlanmayacağı ama krizin daha uzun süre devam edeceği mesajını verdi.

Elhadidi ise Muhammed bin Selman'ın Katar ile yaşanan krizi "aslında büyük bir mesele olarak görmediği, bir bakanın bir günde çözebileceği bir sorun olarak gördüğünü" öne sürdü.

SUUDİ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN YALANLAMA

Daily Sabah'ın haberine göre bu sözlere sosyal medyada Türkiye'den kullanıcıların büyük tepki göstermesi üzerine Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Elhadidi'yi yalanlamaya yönelik bir açıklama yayımladı. 

Suudi Büyükelçiliği'nin açıklamasında  şöyle denildi: ''Veliaht Prens Hazretleri'nin Kahire'de medya organlarına bölgede şer güçleri olduğunu söylediğine dair haberler yayımlandı. Bu medya kaynaklarından bazıları, yanlış şekilde, Hazret'in Türkiye'den söz ettiğini duyurdu. Şunu netleştirmek isteriz ki, Veliaht Prens Hazretleri, Müslüman Kardeşler ve radikal grupları kast etmiştir.''