‘Enis Berberoğlu, er geç beraat edecek’

‘Enis Berberoğlu, er geç beraat edecek’

Hürriyet yazarı Akyol, “Dilerim Anayasa Mahkemesi yolu yeterli olur, AİHM’ye gerek kalmaz” dedi.

Hürriyet yazarı Taha Akyol, “Enis Berberoğlu, er geç tahliye edilecek ve beraat edecektir. Dilerim Anayasa Mahkemesi yolu yeterli olur, AİHM’ye gerek kalmaz. Bunu “darbeye teşebbüs suçundan” ömür boyu hapse çarptırılan, bu suçlamayla yargılanmaları devem eden gazeteciler için de söylüyorum” dedi.

Akyol, bugünkü köşe yazısında, tekrar milletvekili seçilen Berberoğlu için ‘Dokunulmazlık kazandı,  serbest bırakılıp yemin ederek, yasama görevine başlaması gerekmez mi? Ben bir hukukçu olarak böyle düşünüyordum, böyle yazmıştım. (4 Temmuz)” görüşünü dile getirdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığının Anayasa’ya konulan bir geçici madde ile kaldırıldığını belirterek, yeniden milletvekili seçilmekle dokunulmazlık kazanamayacağına, tutukluluk halinin devamına karar verdiğini hatırlatan Akyol, şunları kaydetti:

EN GEÇ AİHM KARARIYLA…

“16. Ceza Dairesi “sempatizanlara örgüt üyesi gibi ceza verilemez” tarzındaki kararlarıyla bu dönemde hukukun yüzünü ağartmış bir Yargıtay dairesidir. Böyle bir karar beklemiyordum doğrusu.

Berberoğlu, er geç tahliye edilecek ve beraat edecektir. Dilerim Anayasa Mahkemesi yolu yeterli olur, AİHM’ye gerek kalmaz.

Bunu “darbeye teşebbüs suçundan” ömür boyu hapse çarptırılan, bu suçlamayla yargılanmaları devem eden gazeteciler için de söylüyorum.

En geç AİHM kararıyla bu suçtan beraat edecekler ve tahliye edileceklerdir; inşallah oraya kadar uzamaz.

Zaten Şahin Alpay ve nihayet Mehmet Altan AYM ve AİHM kararlarıyla tahliye edildiğinde hepsinin tahliyesi gerekirdi.

Herkes, kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere sahiptir.”