Tahsis eden de, tahsis edilen de AKP'li!

Tahsis eden de, tahsis edilen de AKP'li!

İBB Meclisi iki sivil toplum kuruluşuna daha tahsiste bulundu. Tahsiste bulunulan ve ortak hizmet protokolü imzalanacak olan İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı ve Eram Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'nin ortak özelliği ise yönetim kurulunda AKP'li üyelerin olması.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oturumunda bir vakıf ve bir dernekle ortak hizmet protokolü imzalanmasına karar verildi. İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı ve Eram Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği ile yapılacak protokole ilişkin kararlara CHP Grubu ret oyu verdi. 

OFİS GİDERİ BİLE KARŞILANACAK!

Konuyla ilgili söz alan CHP'li Meclis Üyesi Süleyman Tarık Balyalı, her iki kurumun yönetim kurulunda AKP'li meclis üyelerinin bulunduğunu belirterek, “İBB tarafından çok sayıda vakıf ve derneğe tahsis yapıldı. Genelde de bunlar siyasi içerikli oluyor. Yüzlere milyon lira değerindeki mal varlıklarımızı dernek ve vakıflara verdik. Şimdi üç beş meclis üyesi arkadışımız bir araya gelse ve bir dernek kursa biz onlara yer mi tahsis edeceğiz? Elbette edilmeyecek. Ama bir gün içinde, yönetiminde meclis üyelerinin bulunduğu iki kuruma tahsiste bulunuyoruz” dedi. 

“İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı ile yapılan protokolde ofis çalışanlarının da karşılığını biz karşılıyoruz” diyen Balyalı, “Böyle geniş içerikli protokol yapıyoruz. Bu kabul edilebilecek bir şey değil” ifadesini kullandı. 

AMATEM'E NEDEN DESTEK OLUNMUYOR? 

Zihinsel engelliler için çalışmalar yürüten Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'nin de özel bir iş yaptığını ancak buna siyaseti karıştırdığını iddia eden Balyalı, “Yapmış oldukları son genel kurulda eğitim işinin içine madde bağımlılığıyla mücadeleyi de katmışlar. Eğitimle sağlık bambaşka konular. Uyuşturucuyla mücadele derseniz AMATEM var, biz neden AMATEM'le protokol yapmıyor, bu imkanları neden onlara sunmuyoruz. Biz bu protokollerin siyasi amaçla yapıldığını düşünüyoruz. Bu güzel işlerin önüne siyasetin konmasını da ahlaka ve etiğe uygun olmadığını düşünüyoruz. Hep söylediğimiz gibi bu kurumları kuranlar kendi malvarlıklarını vakfetsinler, bunun yerine İBB'nin kaynaklarını kullanmasınlar” diyerek sözlerini bitirdi. 

ASTRONOMİK RAKAMLAR DEĞİL!

Her iki kurumun da yönetim kurulunda olan AKP'li İsmail Hakkı Turunç da bir konuşma yaptı. “İsmini vermediği şahıs benim” diyen Turunç, “AMATEM'in, Yeşilay'ın varlığını biz de biliyoruz. Bunlar çok uzun yıllardır hizmet ediyor. Türkiye'de madde bağımlılığının çoğaltılması bir uluslararası proje olduğunu düşünüyorum. Özellikle bonzai kullanımının artmasıyla, İl Sağlık Müdürlüğü'nden aldığımız bilgilere göre günlük 250 vaka oluyor. Bu konuda hepimiz müzdaribiz. Hepimizin bu çocuklarla ilgilenmesi gerek. Daha bir yıl olmadı açılalı 13-14 çocuğun bonzaiyi bırakmasına vesile olduk. Konuştuğumuz çok astronomik rakamlar da değil. Arkadaşlarımız çalışmalarımızla ilgili endişe içinde olmasınlar” diye konuştu.  

YÖNETİMDE 2 AKP'Lİ VAR

İstanbul Enderun Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Mütevelli Heyet Başkanı AKP'li Meclis Üyesi Dr. Bülent Katkak. Ayrıca yönetim kurulunda da AKP'li Meclis Üyeleri İsmail Hakkı Turunç bulunuyor. Vakıfla yapılan 5 yıllık protokole göre Vakıf ile İBB, Uluslararası Öğrenci Tanıtım ve Etkinlik Ofisi adı altında ortak bir çalışma birimi oluşturacak. İstanbul'da lisans, yüksek lisans ve  doktora eğitimi alan yabancı öğrencilere yönelik çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede vakfa Fatih'teki Kaba Halil Medresesi tahsis edilecek. Buranın ısınma, iletişim, su, aydınlatma gibi tüm giderleri ve ofis çalışanı ihtiyaçları İBB tarafından karşılanacak. 

BAŞKAN YARDIMCISI AKP'Lİ!

Recep Karaoğlu'nun başkanlığını yaptığı Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği'nin başkan yardımcısı ise AKP'li Meclis Üyesi İsmail Hakkı Turunç. Yapılan protokolle mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Beyoğlu ilçesi Kocatepe mahallesi 531 ada 34 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki binanın, eğitim hizmetleri ve sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği adına 25 yıl süre ile bedelsiz tahsis edildi.