Erdoğan Esad ile mi görüştü?

Erdoğan Esad ile mi görüştü?

Kazakistan’daki resmi temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda döndü. Erdoğan'ın yurda dönmesinin ardından bomba bir iddia ortaya atıldı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in isteği üzerine Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğü öne sürüldü

Kazakistan'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 1'inci Bilim ve Teknoloji Zirvesi'ne katılmak üzere önceki gün başkent Astana'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki resmi temaslarını tamamlamasının ardından akşam saatlerinde yurda döndü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak TC-TUR, saat 19.00'da Atatürk Havalimanı'na indi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in özel isteği üzerine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğü öne sürüldü. Erdoğan'ın Esad ile görüşmesinin İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştükten bir araya geldiği belirtildi.

YANDAŞ MEDYA DİLİ DEĞİŞTİRDİ

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler normalken, yandaş medya Suriye Devlet Başkanı'na 'Esad' derken, ikili ilişkiler bozulduktan sonra dil değişti. 'Esad', 'Esed' olmuştu. Yine yakın zamanda yandaş medya dilini tekrar değitirerek 'Esad' demeye başlamıştı.

HÜSNÜ MAHALLİ YAZMIŞTI

Usta gazeteci, Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli YURT gazetesinde son yayınlanan yazısında "Önemli olan Esed'in bir an önce Esad olmasıdır. Bu da çok zor bir iş değil. Sonuçta tek bir harf değişecek. Herkesi ve her şeyi kurtarmak için değer. Başka türlüsü de olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

ÖZKÖK: BİR YERDEN TALİMAT GELMİŞ OLMALI Kİ...

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugün yayınlanan yazısında şu ifadeleri kulllandı:

Bundan iki yıl önce olsa iktidara yakın medya bunu anında manşetlerine taşırdı.
Ama belli bir yerden bir talimat gelmiş olmalı ki, hiç üzerinde durmadılar.
Bir de son zamanlarda “Esed” lakabı da yeniden “Esad”a döndü...
İnşallah mantıklı ve Türkiye’nin menfaatlerine uygun bir dış politikaya dönüşün işaretidir.

Özkök Mart ayında yazdığı bir yazıda da 

"Ankara’daki hava artık eskisi gibi değil...
Yani “Esed” dönemi kapandı, “Esad” dönemi açıldı.
***
“Kardeşim Esad” dönemi de yakındır..." iddiasında bulunmuştu.

MHP'Lİ ESKİ VEKİL: TÜRKİYE BU AĞIR YÜKTEN KURTULMALI 

24. Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'da Erdoğan'ın Esad ile görüştüğü iddialarını twitter hesabından yorumladı. Türkkan "Esad - Erdoğan görüşmesi gerçek değilse bile, gerçekleşmeli bir an önce. Türkiye bu ağır mülteci yükünden bir an önce kurtulmalıdır." ifadelerini kullandı.