Borç batağındaki AKP'li belediyeden polislere çakı, imamlara hediye çeki!

Borç batağındaki AKP'li belediyeden polislere çakı, imamlara hediye çeki!

Borç batağındaki AKP'li Güngören Belediyesi, polislere çakı, imam ve din görevlilerine de 300'er liralık hediye çeki dağıttı 

Güngören Belediyesi, 2017 yılı kapsamında önemli gün ve haftaları kutlamak için bir dizi etkinlik düzenledi. Belediye, gerçekleştirdiği etkinliklerin tamamında çeşitli hediyeler dağıtırken, Polis Haftası’nda polislere İsviçre çakısı ve hediye çeki, ilçedeki din adamlarına ise kişi başı 300’er lira olmak kaydıyla 150 alışveriş çeki dağıttı.

DİN ADAMLARINA 300'ER TL

Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın oluruyla satın alınan malzemeler için gösterilen adres için ise ulusal çapta tanınmış marka bir mağaza olma şart olarak belirlendi. İçlerinde, imam, müezzin ve müftülük idari personeli olmak üzere 150 din adamına dağıtılan 300’er TL’lik hediye çeki hakkında Damga’ya açıklama yapmaktan çekinen Güngören İlçe Müftülüğü yetkilileri, “Bu konuda size bilgi veremeyiz” diye konuştu.

1 MİLYONA YAKIN MALİYET

Belediyenin bir başka skandal uygulaması ise Kabahatlar Kanunu’na göre suç sayılan ve emniyet güçlerinin kişi üzerinde yakalanması halinde 189 TL idari para cezası kestiği 4,5X 10 cm’lik çakı setini polislere dağıtması oldu. Özellikleri arasında bıçak, testere, türbişon ve pense gibi fonsksiyonları barındıran çakı seti bin polise hediye edilirken, bazı emniyet güçlerine de 600 TL'lik kıyafet alışverişinin yapılabileceği hediye kuponları dağıtıldı. İlçedeki emniyet güçleri ve din adamlarına yönelik verilen hediyenin maliyeti 100 bin TL’yi aşarken, belediyenin, önemli gün ve haftalarda kutlama giderinin 10 aylık kuruma maliyeti ise KDV ile birlikte 900 bin TL’yi buldu.

İFLAS NOKTASINA GELDİ

Öte yandan borç batağında kıvranan AKP'li Güngören Belediyesi, vergi ve SSK borçlarını ödeyemediğinden dolayı 6 cami arsasını Maliye’ye satmak zorunda kalmasıyla gündeme gelmişti. Kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığından dolayı belediyenin iflas noktasına geldiği muhalefet meclis üyelerince de dile getirilmişti. (gazetedamga)