Taksim’de sarıklı cübbeli bir grup ‘Ezana uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla yürüdü

Taksim’de sarıklı cübbeli bir grup ‘Ezana uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla yürüdü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler” sözlerinin ardından Taksim’de toplanan sarıklı ve cübbeli bir grup ‘Ezana uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla yürüdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler” sözlerini ardından Taksim’de toplanan sarıklı ve cübbeli bir grup ‘Ezana uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla yürüdü.

AKP’ye yakın medya, İstiklal Caddesi’ni kapatan polisin plastik mermi ve biber gazı sıkarak engellemeye çalıştığı Taksim’deki ‘8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde, kadınların ezan okunduğu sırada ıslık ve sloganlarla protestoda bulunduğunu öne sürmüştü.

Bu iddiayı bugünkü Adana mitinginde dillendiren Erdoğan da yürüyüşün CHP ve HDP öncülüğünde gerçekleştirildiğini savunmuş, “CHP’nin ve HDP’nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerinden saatler sonra Taksim’de toplanan cübbeli ve sarıklı bir grup tekbir getirerek yürüdü.

‘Ezana uzanan eller kırılsın’ sloganlarıyla Tarlabaşı Bulvarı’na doğru inen grubu polis plastik mermi sıkarak dağıttı.

Yandaş medyanın ve son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'in "Taksim 'de ezana saygısızlık ettiler" söyleminin ardında bir grup Taksim'de "Ezan Eylemi" yaptı. @cetinrabiaaa pic.twitter.com/yKDvaw0vWm

— Gazete Yazıyor (@yaziyorgazete) 10 Mart 2019