Taksim’deki resmi törende protokol yoktu

Taksim’deki resmi törende protokol yoktu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla her yıl Taksim’de bulunan Atatürk  Anıtı önünde bu yılda resmi tören düzenlendi.

İstanbul İl Spor ve Gençlik Müdürlüğü’nün dışında il ve ilçe protokolünden temsilcilerin resmi çelenk törenine katılmaması dikkat çekiciydi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren törenin ardından CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı ve DSP İstanbul İl Başkanlığı’nı çelenklerini bıraktı. 

Burada basına bir açıklamada bulunan CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, 19 Mayıs ulusumuzun yeniden ayağa kalktığı ve şahlandığı tarihtir. 

O gün bu şahlanışı gerçekleştirenler protokolden kişiler değildi.Kuvay-i Milliye ruhuyla şahlanan halk ve halkın önderi Mustafa Kemal Atatürk’tü.

 Hiç kimse bu gerçeği milletimize unutturamaz. Bu duygu düşüncelerle tüm ulusumuzun bayramı kutlu olsun’ diye konuştu.

 CHP İstanbul Milletvekili  Sezgin Tanrıkulu da 19 Mayıs Atatürk’ü Gençlik ve Spor Bayramı’nın dünyada gençlere armağan edilen tek bayram olduğunu ve Atatürk’ün gençlere verdiği öneme değinerek, ’19 Mayıs aynı zamanda bir ulusun kurtuluş tarihinin başlangıcıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız tüm ulusumuza kutlu olsun’ dedi.